1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Jose Mourinho hurjana voitosta huolimatta: "Unohda nimi, historia ja paita, jokainen ottelu on hankala"

Manchester United avasi Valioliigan voitolla perjantai-iltana, mutta Mourinho ei ollut tyytyväinen seuran saaliiseen siirtomarkkinoilla.

Jose Mourinho valmentaa Manchester Unitedia kolmatta kauttaan. Kuva: AOP

Englannin Valioliiga käynnistyi perjantaina Manchester Unitedin ja Leicesterin välisellä kohtaamisella. Pisteet jäivät Old Traffordille, kun ManU oli parempi lukemin 2–1.

Voitosta huolimatta ManUn päävalmentajalla Jose Mourinholla riitti huolia. Hän toivoi saavansa seuraan vielä keskuspuolustajan, mutta joutui pettymään.

– Minulla oli suunnitelmani useiden kuukausien ajan. Siirtoikkunan sulkeuduttua löysin itseni tilanteesta, johon en koskaan kuvitellut joutuvani. Mielestäni jalkapallo on muuttumassa ja meitä managereita pitäisi alkaa nimittää päävalmentajiksi. Tämä on viimeinen kerta, kun puhun asiasta, Mourinho jyrisi ottelun jälkeen.

The Guardianin mukaan. Mourinhon ja seurajohdon välejä on kuvailtu huonoiksi.

– Pelasimme joukkuetta vastaan, joka on investoinut enemmän kuin me. He ovat käyttäneet enemmän rahaa kuin me. Meidän täytyy Valioliigassa tottua siihen, että joukkueet ovat yhtä laadukkaita kuin me. Unohda nimi, historia ja paita, jokainen ottelu on hankala, Mourinho jatkoi.

Kaikesta huolimatta Mourinho ylisti myös pelaajiaan.

– (Paul) Pogba oli hirviö. Luulimme, että hän pystyisi pelaamaan 60 minuuttia, mutta hän kykenikin 80 minuuttiin.

Pogba palasi joukkueen vahvuuteen vasta maanantaina. Hän iski ManUn 1-0-osuman. Myös 2-0-osumasta vastannut puolustaja Luke Shaw sai päävalmentajalta kiitosta.

– Hänen suorituksensa oli täydellinen, vaikka maalia ei laskettaisi mukaan.

Lue myös:

Jari Litmanen: Valioliigaan lähdetään tutuin askelmerkein – Manchester City selvä suosikki, Manchester United ja Liverpool haastavat

Haastaako Liverpool Cityn? Miten Arsenal ja Chelsea aloittavat uusien valmentajiensa alaisuudessa? Joko Mourinholle riittää? Lue uuden Valioliiga-kauden noin viisi mielenkiintoisinta pointtia

Valioliiga alkoi Manchester Unitedin voittojuhlilla – flipperipallo rakensi trillerin loppuhetkille