Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Niklas Bäckström näpäytti heti Tapparan maalilla – nollasi HIFK:n ja lähti nelikymppisenä kohti "tulokasiltaa": "Varmaan pitäisi jossain ikämiessarjassa tämän joukkueen pelata"

Niklas Bäckström pysäytti Tapparan maalilla kasvattajaseuransa HIFK:n Tampereella kotiharjoitusturnauksessa.

urheilu
Niklas Bäckström
AOP/Hannu Luostarinen

TAMPERE. On pelejä ja sitten on pelejä. Helsingin IFK:n vähemmän sopuisasti taakseen jättänyt maalivahti Niklas Bäckström sai lauantaina näpäyttää entistä seuraansa, Bäckström torjui Tapparalle nollapelin ja voiton kotiharjoitusturnauksesta. Tappara voitti HIFK:n 4-0, Bäckströmille merkittiin avauserässä 18 ja kaikkiaan 35 torjuntaa.

- Itselle jokainen peli, jokainen harjoituskin on tärkeä, kun alla on pitkä tauko, maalivahti pyöritteli ensin.

IFK-fanit ottivat maalivahdin jäälle vastaan lämpimästi, vaikka kyse oli vastustajan veskarista. Myös ottelun jälkeiset kohtaamiset vastustajan pelaajien kanssa olivat lämpimät.

- Tietysti tuossa oli monta jätkää, kenen kanssa on pelattu monta vuotta ja kasvettu yhdessä, tehty paljon yhdessä. Ja kun on IFK-kiekkokoulun käynyt, fanit ovat aina olleet tukena. Itellä on onneksi jonkun verran näitä pelejä. Lappeenrannassa kun oli pelannut, sitten pelaa SaiPaa vastaan ja Kärpistä pelattu Kärppiä vastaan. Ehkä Minnesotassa kun Calgaryn paidassa mentiin sinne, niin se on ehkä henkisesti ollut ylivoimaisesti vaikein paikka. Sen jälkeen on vähän oppinut näistä ja vähän osaa jo varautua, Bäckström kuvasi entisten seurojen kohtaamisiaan.

- Mutta sitten kun pelaa, ei voi miettiä, ketä vastaan pelaa.

Bäckström on kertonut IFK-välirikostaan ja jutuissa on noussut esiin kylmät välit päävalmentaja Ari-Pekka Selinin kanssa.

Morjestitko Seliniä?

- Ei tässä oo aikaa, onhan tää nähty. Pelaajia jonkun verran mutta pelipäivänä kaikilla on omat rutiinit.

Harjoitusturnauksen jälkeen Tappara valmistautui rookie-iltaan, jonka kulusta Bäckströmillä ei ollut hajuakaan.

- Pitää muilta kysyä. Kokenut on joukkue, kun nelikymppinen on rookiena. Varmaan pitäisi jossain ikämiessarjassa tämän joukkueen pelata, Tappara-"tulokas" virnisteli.

Tapparan maalivahtivalmentaja Petri Tuononen kehui Bäckströmin suoritusta.

– Oli varmaan hänelle iso peli. Hän näytti, että on ammattimies ja kokenut kaveri. Niklas pelasi tosi tasapainoisen, rauhallisen ja hyvän matsin, Tuononen sanoi.

Näytönpaikkoja joka puolella

Jos Tapparan maalivahdilla oli ehkä pieni tarve näyttää entiselle seuralleen, monelle pelaajalle harjoituspelit ovat vähintään yhtä raastava näytön paikka. Pelicansin Mikko Laine kutsuttiin Lahteen elokuun alussa, kun joukkueessa on ollut loukkaantumisia. Jokainen ottelu on mahdollisuus vakuuttaa valmennusjohto ja tienata pelipaikka seuraavaan otteluun.

- Kaikki kyllä henkensä kaupalla pelaavat. Se on aina se kaiken lähtökohta, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen kuvasi suuren pelaajaringin tuomaa kilpailutilannetta.

Mikko Laine pelaa pelipaidassaan numero 29, tuttu yhdistelmä Suomi-kiekon huumaa.

- Se paita lyötiin viime viikolla Pitsiturnauksessa kun ei ollut muitakaan paitoja. Pistetään se paita, mikä saadaan ja nautitaan pelaamisesta, Laine kertoi.

Mikko Laine
Mikko LaineJaakko Stenroos/AOP

Lahtelaisten try out -laituri ei osaa sanoa sopimuksestaan mitään, eikä Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanenkaan vastannut tiedusteluihin kuin virnistämällä. Sopivasti kuitenkin sattui pelaajakäytävälle kuiskimaan hyökkääjän sopimusasioita hoitava Jarmo Kork.

- Kyllä mä uskon, että jatkan täällä. Nautin vaan työnteosta ja koetan kehittää itseäni joka päivä, Laine muotoili.

Jos lahtelaisryhmä saa pientä someiloa Laineen pelipaidasta, Ilveksessä Jerry Laaksoa voisi markkinoida seuran omana kasvattina ja paluumuuttajana. Ilveksessä näyttöjään antaa puolustaja pelasi edelliset kaudet Yhdysvalloissa yliopistosarja NCAA:n kolmannessa divisioonassa pelaavan Umass-Dartmouthin joukkueessa. Laakso teki Tapparaa vastaan perjantain ottelussa tehot 1+1, lauantaina Pelicans-voitossa Laakso sai kakkossyötön Joose Antosen 2-2-tasoitukseen.

- Try out on edelleen voimassa, se on syyskuun 15. päivään asti. En ole laskeskellut mitään, parhaani koetan ja katotaan sitten, Laakso sanoi.

- On mukavaa olla takaisin Tampereella ja Ilveksessä. Neljä vuotta kuitenkin kului tuolla muualla. Kiekollisessa pelissä on eroja, jenkeissä pusketaan sokeasti eteenpäin kun täällä sitten vähän kattellaan ja vatvotaan ja hyökätään viisikkona. Siihen varmaan menee pisimmän aikaa tottua. Kaikki muu on kyllä tuntunut tosi hyvältä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat