Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Inter - Fiorentina
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu Inter - Fiorentina

Kommentti: Jakob Kingebrigtsen! Berliinin illassa tapahtui juuri jotain ennennäkemätöntä

Kaksi Euroopan mestaruutta kahdessa päivässä vain 17-vuotiaana on aivan älytön suoritus.

Yleisurheilun EM 2018
Jakob Ingebrigtsen
John MacDougall / AFP

BERLIINI. Norjan Ingebrigtsenin veljekset ovat olleet puheenaihe koko Berliinin EM-kisojen ajan. Ennen kisoja spekuloitiin, tuleeko perheeseen kolmoisvoitto 1500 metrillä tai jopa 5000 metrillä. Kukaan tuskin kuitenkaan arvasi, että kisoista tulisi vasta 17-vuotiaan Jakob Ingebrigtsenin show.

Isä Gjert Ingebrigtsenin valmentamat veljekset ovat dominoineet vuorollaan eurooppalaisia urheilukenttiä 1500 metrin juoksussa. Kolmikosta vanhin, Henrik Ingebrightsen voitti kultaa Helsingissä 2012. Filip Ingebrigtsenin vuoro oli juhlia Amsterdamissa 2016. Nyt teini-ikäinen kuopus Jakob tuli ensimmäistä kertaa mukaan aikuisten kekkereihin ja pesi veljensä oikein kunnolla.

Jakob Ingebrigtsen voitti perjantaina EM-kultaa 1500 metrillä tiukassa kiritaistossa Puolan Marcin Lewandowskia vastaan. Henrik ja Filip jäivät mitalikolmikon ulkopuolelle.

Pelkästään Euroopan mestaruus 17-vuotiaana kovaa kanttia vaativalla juoksumatkalla on älytön suoritus. Se, mitä Jakob Ingebrigtsen teki lauantaina on ennennäkemätöntä.

Hän saapui Berliinin olympiastadionin pimenevään iltaan niin kuin edellisenä päivänä ei olisi mitään kilpailua ollutkaan. Hän pieksi 5000 metrillä veljensä Henrikin yli puolentoista sekunnin erolla ja teki uuden alle 20-vuotiaiden Euroopan ennätyksen 13.17,06.

Hän voitti kaksi EM-kultaa kahdessa päivässä. 17-vuotiaana.

Kisan jälkeen piti tarkistaa Twitteristä, tietääkö IAAF:n tilastoguru Jon Mulkeen, onko kukaan koskaan aikaisemmin voittanut kahta yleisurheilun Euroopan mestaruutta 17-vuotiaana.

Hyvin todennäköisesti ei, mutta varmaa tietoa asiasta ei tähän hätään löytynyt. Joten on tyydyttävä lainaamaan Mulkeenin twiittiä (siirryt toiseen palveluun).

Jakob Kingebrigtsen!

Se ainakin on faktaa, ettei kukaan urheilija ole EM-kisojen historiassa voittanut 1500 metriä ja 5000 metriä samoissa kisoissa.

Yleisurheiluun syttyi lauantaina uusi maailmantähti. Eikä hänellä ole vielä edes suomenkielistä Wikipedia-sivua. Todennäköisesti kohta on.

Lue myös:

Kakkoseksi jäänyt norjalainen ylisti ennenkuulumatonta 17-vuotiasta mestariveljeään ja kiitti vuolaasti Ylellä: ”Rakastan suomalaisia”

Aivan käsittämätöntä! EM-kisojen kaikkien aikojen nuorin juoksuvoittaja voitti perään myös 5000 metrillä, 17-vuotias jätti isoveljensä kakkoseksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat