Kakkoseksi jäänyt norjalainen ylisti ennenkuulumatonta 17-vuotiasta mestariveljeään ja kiitti vuolaasti Ylellä: ”Rakastan suomalaisia”

Henrik ja Jakob Ingebrigtsen olivat 5 000 metrin kaksoivoittonsa jälkeen vekkulilla päällä Ylen haastattelupisteellä Berliinin EM-kisoissa.

Yleisurheilun EM 2018
Jakob Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen, Henrik IngebrigtsenEPA/SRDJAN SUKI

Norjan Ingebrigtsenin veljekset Jakob Ingebrigtsen ja Henrik Ingebrigtsen olivat yhtä hymyä, kun saapuivat miesten 5 000 metrin finaalin jälkeen Yle Urheilun haastattelupisteelle.

17-vuotias Jakob Ingebrigtsen oli hetkeä aiemmin tehnyt yleisurheiluhistoriaa ottamalla toisen Euroopan mestaruuden kahden päivän sisään. Perjantaina Ingebrigtsen ehti jo juhlia 1500 metrin EM-kultaa ja hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin juoksukisan voittaja EM-kisojen historiassa. Lähes kymmenen vuotta vanhempi Henrik Ingebrigtsen tuli lauantaina 5000 metrillä toiseksi, kun hän hävisi pikkuveljelleen loppukirissä.

– Tämä mestaruus merkitsee todella paljon, Jakob Ingebrigtsen hehkutti Ylelle.

Henrik-veli kertoi puolestaan, että hänellä oli oma juoksu paljon parempi kuin perjantaina. Tuolloin hän jäi neljänneksi 1500 metrillä ja ulos mitaleilta. Sitten Henrikiltä kysyttiin veljensä suorituksesta. Hän rupesi suorastaan tunteellisesti hehkuttamaan Jakobia.

– Ei ole ketään samanlaista, Henrik heitti ja kertoi, kuinka veljekset yrittävät tiiminä tulla paremmaksi.

Jakob Ingebrigtsen muistutti myös kolmannen veljen Filipin tuesta. Filip Ingebrigtsen joutui jättämään 5000 metrin kisan väliin, koska hänellä oli todennäköisesti murtuneen kylkikuun takia hengitysvaikeuksia.

– Filipin merkitys on todella suuri, Jakob muistutti väliin.

Loppuun Henrik Ingebrigtsen halusi vielä välittää terveiset suomalaisille yleisurheilun seuraajille.

– Rakastan Suomea. Voitin Helsingissä 2012 ensimmäisen Euroopan mestaruuteni. Jakob otti nuorten MM-kisoissa Tampereella mitalin. Minun reiteni myös operoitiin Turussa. Tuhannet kiitokset, Henrik Ingebrigtsen ilakoi.

Lue lisää:

Kommentti: Jakob Kingebrigtsen! Berliinin illassa tapahtui juuri jotain ennennäkemätöntä

Aivan käsittämätöntä! EM-kisojen kaikkien aikojen nuorin juoksuvoittaja voitti perään myös 5000 metrillä, 17-vuotias jätti isoveljensä kakkoseksi

Norjan superveljeksistä keskimmäisellä hengitysvaikeuksia – ulkona 5000 metrin finaalista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat