Suora

  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

EM-voittaja Duplantikselta mennyt ohi suun jo kymmeniätuhansia euroja, koska yliopistosarja kieltää urheilulla tienaamisen – aikoo silti jatkaa opintoja

Seiväshypyn Euroopan mestaruuteen tyylikkäästi hypännyt Armand Duplantis haluaa kokeilla, miten yliopisto-opintojen yhdistäminen urheiluun sopii hänelle.

yleisurheilu
Armand Duplantis
Armand Duplantis oli onnensa kukkuloilla hypättyään yli kuuden metrin EM-kisoissa.Imago Sport/AOP

Mielettömillä hypyillä Euroopan mestaruuden ottanut Armand Duplantis, 18, olisi juuri nyt kuumaa valuuttaa sponsorimarkkinoilla. Ensi syksyn suunnitelmat kuitenkin estävät nuorukaista ottamasta vastaan kilpailu- tai sponsorirahaa urheilijana.

Viime marraskuussa Duplantiksen kerrottiin suuntaavan yhdysvaltalaiseen yliopistoon Louisiana State Universityyn lukio-opintojen jälkeen.

Duplantis sanoi tuolloin Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun), että hänen oli vaikeaa päättää, jatkaako opiskeluja vai aloittaako uransa ammattilaisurheilijana. Sen sijaan uusi opinahjo oli jo valittu opintopolun jatkumista silmällä pitäen. Louisianan yliopistossa on aikanaan opiskellut Duplantiksen vanhemmat. Nyt samassa laitoksessa opiskelee Duplantiksen vanhempi veli Antoines.

Teinitähden tarkoituksena on katsoa, miten hyvin opiskeleminen ja urheilu sopivat yhteen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Duplantis ajatteli viettää yliopistossa yhden tai kaksi vuotta.

EM-voiton jälkeen Duplantiksen isä Greg vahvisti Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun), että suunnitelma on edelleen voimassa.

– Meillä on suunnitelma ja pysymme siinä. Armand opiskelee ainakin yhden vuoden. Yliopistourheilu ei ole niin kovaa kuin tällä tasolla, mutta sielläkin on muutamia hyviä poikia, Greg Duplantis sanoi ruotsalaislehdelle.

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa on voimassa sääntö, jonka mukaan NCAA:ssa urheilevat nuoret eivät saa ottaa vastaan rahaa urheilusta.

Säännön takia Duplantikselta on amerikkalaissivusto Milesplitin mukaan (siirryt toiseen palveluun) mennyt ohi noin 29 000 euron arvosta palkintorahoja pelkästään tänä kesänä hänen valmistuttuaan lukiosta.

– Minusta opintojen jatkaminen on juuri nyt paras vaihtoehto. Olisi hyvä olla jonkinlainen koulutus. Olen nuori, enkä tarvitse sillä tavalla rahaa, Armand Duplantis kommentoi Aftonbladetille marraskuussa (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Duplantiksen hirmuhypyt saivat SVT:n selostajat hurmioitumaan: "Oijoijoijoi! Hän lentää yli kuudesta metristä!"

Kaikkien aikojen nuorimpana myyttisen seiväsrajan ylittänyt 18-vuotias Ruotsin sensaatio meni Euroopan mestaruudesta hämilleen – oli todella vaikeana kilpailusta lajin ikonia vastaan: ”En usko, että tällaista tulee enää koskaan”

Ilmiömäistä! Ruotsin 18-vuotias Duplantis paineli seipään EM-kultaan, haamuraja ja vielä viisi senttiä päälle yli

Yhdysvalloissa kasvanut ruotsalainen seiväshypyn ihmelapsi Armand Duplantis uskoo maagiseen kuuden metrin ylitykseen – ”Se menee ennemmin tai myöhemmin, en ota siitä stressiä”

Näistä 10 asiasta Berliinin EM-kisat jäävät mieleen – hellepätsistä kaikkien aikojen surkeimpaan Suomen suoritukseen sekä häkellyttäviin Norjan ja Ruotsin teinitähtiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat