1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Murjottu HJK hakee alkurynnistystä, muttei liian kovalla riskillä: "Ei meidän tarvitse kolmea maalia ensimmäisellä puoliajalla tehdä"

HJK on kovan paikan edessä illan europelissä. Klubin slovenialaisvieraat voittivat viime viikon kohtaamisen 3–0.

Mika Lehkosuo Kuva: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Helsingin Jalkapalloklubi lähtee tukalasta tilanteesta torstai-iltana pelattavaan kotiotteluun Olimpija Ljubljanaa vastaan. Klubi hävisi Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen avausosan Ljubljanassa 0–3.

Toisen osan panokset ovat selvät: ilman suurinumeroista voittoa HJK:n tämän kesän europelit ovat ohi.

– Kaikki tietävät, että olemme kolmen maalin tappioasemassa, kun peli alkaa. Haemme pienen alkurynnistyksen. Katsotaan, miten Ljubljana pystyy vastaamaan siihen, ennakoi puolustaja Mikko Sumusalo.

– Yritetään pelata vähän suoraviivaisemmin. Koitetaan saada palloa paljon boksiin ja juostaan heidän puolustuslinjansa taakse. Sitä kautta aiheutamme enemmän painetta heidän puolustukselleen. Toivottavasti tulee paljon yleisöä ja saadaan pieni mylly pystyyn.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoo valaneensa pelaajiinsa uskoa HJK:n mahdollisuuksista. Lehkosuon mukaan maaleja ei lähdetä hakemaan liian kovalla riskillä, vaikka kirittävää riittää.

– BATE Borisov pääsi (Mestarien liigan karsinnassa) välillä hyökkäämään kahdella yhtä vastaan melkein puolesta kentästä asti. Sellaisia hetkiä ei saa tulla. Se on selvä, Lehkosuo painottaa.

– Totta kai meidän pitää osittain ottaa riskiä ja olla hyökkäysvoimaisia, mutta hallitummin. Ei meidän tarvitse kolmea maalia ensimmäisellä puoliajalla tehdä. Minulle riittää ihan hyvin 1–0.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti. Kuva: Tomi Hänninen

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti antoi Ljubljanassa kärsityn tappion jälkeen tiukkoja kommentteja helsinkiläisten otteista eurokentillä. Riihilahti luonnehti Klubin esitystä Sloveniassa pettymykseksi Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

– Kaikki tietävät, että Sloveniassa oli ehkä enemmän yksilötasolla ongelmia. Se ei kaatunut mihinkään joukkueen heikkoon kokonaisuuteen. Yksilöillä oli huonoja päiviä eikä saatu moottorista kaikkea irti, Sumusalo kommentoi.

Kuten usein ennenkin, Töölön stadionin tekonurmi voi tuntua luonnonnurmella kotiottelunsa pelaavalle vastustajalle oudolta. Lehkosuon mukaan tämän takia Sumusalon mainitsema alkurynnistys on tärkeä.

– Jos saamme heitä vähän haavoitettua pelin alussa, totta kai se antaa meille mahdollisuuden repiä haavaa isommaksi ja panna heidät vuotamaan oikein kunnolla.

HJK:n ja Olimpija Ljubljanan välinen kamppailu alkaa kello 19.

Lue myös:

HJK:n seuraava eurovastustaja selvillä, jos Ljubljana kaatuu

Tällainen on jatkuvassa kriisissä oleva vastustaja Olimpija Ljubljana – "Saavat jatkuvasta muutoksesta energiaa"