1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Roman Eremenkon äiti venäläismedialle: ”Roma odottaa paluuta maajoukkueeseen”

Myös Jari Litmanen kommentoi Eremenkon paluuta: "Hän voi palata omalle tasolleen jo ensi vuonna”

Kuva: AOP

Jalkapalloilija Roman Eremenko on palaamassa kentille kahden vuoden pelikieltonsa jälkeen. Eremenko tuomittiin ulos jalkapallotoiminnasta kokaiinin käyttämisen vuoksi.

Muutama päivä sitten vahvistettiin, että Eremenko on tehnyt sopimuksen Spartak Moskovan kanssa. Hän aloitti joukkueen kanssa harjoittelun maanantaina.

On yhä epäselvää, palaako Eremenko myös Suomen maajoukkueeseen. Markku Kanerva kertoi Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun) viime perjantaina, että oli käynyt Eremenkon kanssa hyvähenkisen keskustelun. Mahdollisesta paluusta tiedottamisen hän jätti pelaajalle itselleen.

Kanervan puolesta maajoukkueessa jatkaminen ei ollut ongelma.

– Eremenko on kohta kärsinyt sen rangaistuksen, joka hänelle langetettiin. Nyt hän saa mahdollisuuden tulla takaisin, ja maajoukkueeseen paluuseen ei ole esteitä, kunhan pelilliset kriteerit täyttyvät, Kanerva kertoi HS:lle.

Eremenkon äiti Nelia antoi haastattelun poikansa tilanteesta venäläiselle Sports.ru-sivustolle (siirryt toiseen palveluun).

– Olemme asuneet Suomessa lähes 30 vuotta. Roma on hyvin kiintynyt Suomeen ja odottaa paluutaan maajoukkueeseen, Nelia Eremenko sanoi.

Myös Jari Litmanen antoi lausunnon venäläismedialle Eremenkosta.

– Olen aina ollut Roman Eremenkon iso fani. Hän on yksi parhaista pelaajistamme, Litmanen kertoi TASS:lle (siirryt toiseen palveluun).

– Ne kaksi vuotta, joina hän ei pelannut, vaikuttavat tietenkin hänen otteisiinsa ensimmäisinä kuukausina. Hän voi kuitenkin palata omalle tasolleen jo ensi vuonna. Eremenko on upea pelaaja.

Lue myös:

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Eremenko aloitti treenit uudessa seurassaan