Suora

  • Futsal-liiga, miesten 3. loppuottelu KaDy - Leijona Futsal
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu

Barkovilla yksi toive hyväntekeväisyyspelissä: "Laineen viereen istumaan, meillä on aika omat jutut"

Patrik Laineen viereen Aleksander Barkov ei päässyt kuin pariin kertaan jäällä. Tulos oli tuttua jäätävää tapparalaista.

NHL
Ryhmäkuva liiga-alumnista
Ryhmäkuva liiga-alumnista, joka voitti maalein 13-8.Sari Sirkkiä-Jarva

Raumalle kokoontuneet entiset ja nykyiset jääkiekon NHL-pelaajat saivat rustata nimikirjoituksia ranne vääränä jo ennen peliä Äijänsuon pihamaalla. Ruskettuneet urheilijat alkavat suunnata katsettaan jo alkavaan kauteen, elokuu on aina käänne kesätunnelmassa.

– Kyllä tällä aikaa kesästä ajatukset alkavat kääntyä jo kauteen, Mikko Koivu myönsi.

– Pukukopissa kyllä puhutaan enemmän kesän kuulumisista, Koivu jatkoi.

Floridan hyökkääjä Aleksander Barkov ei pelin alla ehtinyt ennen lehdistön tapaamista käydä edes pukukopin puolella. Illan ottelussa Barkovin pelipaikka löytyi liiga-alumnin joukkueesta, pukukoppijärjestykselle hyökkääjällä oli yksi toive.

– Toivottavasti ainakin istutaan vierekkäin Paten kanssa, meillä on hauskat jutut, mutta en tiedä, haluaako kumpikaan pelata samassa ketjussa, Aleksandr Barkov sanoi.

Aleksander Barkov lähikuvassa.
Lehtikuva

– Meillä on aika omat jutut, vähän pleikkarijuttuja ja semmoisia, ei mitään ihmeellistä, vähän sellaisia lapsellisia juttuja, Barkov virnisti.

Laineen viereen Barkov ei päässyt kuin pariin kertaan jäällä. Tulos oli tuttua jäätävää tapparalaista.

– Kyllä minäkin olisin halunnut istua Sashan vieressä. Nyt se joutui pariin kertaan samaan aikaan kentälle ja pari syöttöpistettäkin taisi napata, Laine virnisteli.

Verkkaiset säännöt

Hallintäysi raumalaiskannattajien väki pääsi illan aikana nauttimaan monenlaisista näytöksistä. Pelin alla säännöt olivat aavistuksen epäselvät, kuinka paljon olikaan lupa pelata, kaukalossa kuitenkin oli nuorimpien ja vanhimpien pelaajien ikäeroa yli 50 vuotta.

– Minä olen ekaa kertaa tämmöisessä tapahtumassa, niin saa nähdä, mitä tuolla saa tehdä vai saako tehdä ollenkaan, Barkov pohdiskeli.

Ensikertalaista ensikertalaisempi Jesperi Kotkaniemi pyöritteli silmiään. Hän pääsi länsirannikon joukkueessa samaan pukukoppiin idoliensa kanssa.

– Kyllä se vähän jännitti, oli ainutlaatuinen tilaisuus, kun oli kokeneempaa ja omaa idolia kopissa. Aika ihailuksi meni, Kotkaniemi kertoi.

– Omat idolit ovat pienestä asti olleet Saku ja Teemu. Ensimmäistä kertaa näin heidät livenä, oli aika iso juttu. Sakun kanssa ehdin vähän rupattelemaan ja Teemua vastaan pääsin pelaamaan. Ehti nähdä siinä kentällä, että aika nopea se vieläkin on, Kotkaniemi arvosti niin Saku Koivua kuin Teemu Selännettä.

Nuorukainen joutui vastaamaan illan aikana usealle toimittajalle tuttua arvelua alkavan kauden pelipaikastaan. Pyöritystä seurasi sivussa myös montrealilainen toimittaja Arpon Basu, jonka Suomen matkaan NHL-tapahtuma osui täysin sattumalta.

– Minun piti tehdä haastattelua, mutta hänellä oli minulle tuhansittain kysymyksiä, millaista on olla Montrealissa. Minä puolestaan olen täällä, jotta voin kertoa yleisölleni, millainen pelaaja hän on, millaisessa ympäristössä hän on kasvanut ja kuinka hän on kehittynyt, Basu kertoi Kotkaniemi-jutunteostaan.

Kotkaniemi pääsi samaan koppiin ja samaan aikaan myös jäälle 1995–2009 Canadiensissa loistaneen Saku Koivun kanssa. Hyökkääjissä on joitain yhtäläisyyksiä, montrealilaistoimittaja uskoo.

– Canadiens-fanit rakastivat Saku Koivua, koska hän meni jäälle ja antoi siellä pelottomasti kaikkensa. Saku pelasi parhaiten isoissa peleissä, hän oli pienestä koostaan huolimatta sitkeä soturi. Hänestä ei tiedetty mitään kun hän tuli Montrealiin, hän otti paikkansa todella nopeasti, hänen pelaamistaan rakastettiin. Jos Jesperi pystyy samaan, hänellä on se intohimo tuolla jäällä, Canadiens-fanit rakastavat häntä varmasti.

Tulee hyvä kausi

Suomalaiset latoivat edellisen NHL-kauden aikana ennätysmäärän maaleja, 342, joista Patrik Laineen osuus oli 44 osumaa, Sebastian Aho, Erik Haula ja Mikko Rantanen osuivat kukin 29 kertaa.

Asiat ovat edelleen ilmeisen hyvällä tolalla, siitäkin huolimatta, että hyväntekeväisyysillassa Selänteen veto oli tarkkuuslaukauskisassa ylivoimainen ja luistelukisan voitti Reijo Ruotsalainen. Lämärikisassa Patrik Laine kilautti kiekon kaksi kertaa maaliin 166 kilometrin tuntinopeudella. Ykköstähden kuti on kunnossa, joten mikäpä on suomalaisten kautta odottaessa.

– Kaikki pelaajat, ketä siellä nyt ovat, ovat nuoria pelaajia ja kehitystä tapahtuu koko ajan. Kyllä minä uskon, että ennätykset paukkuvat taas, sanoi Teppo Numminen.

Nykyisistä NHL-maalivahdeista Raumalla olivat paikalla Antti Niemi ja Antti Raanta sekä Minnesotan organisaatiosta pelipaikkaa hakeva nuori Kaapo Kähkönen. Jos ovat laukojat kunnossa, hyvä kesä on olla myös veskareilla.

– Meillä riittää paljon hyviä jätkiä, nuoriakin on tulossa. Asiat ovat tosi hyvin, maalivahti Niemi lupasi.

Kautta aikojen ensimmäisenä suomalaisena maalivahtina Stanley Cupin voittanut Niemi oli yksi harvemmin nähdyistä pelaajista Rauman hyväntekeväisyystapahtumassa. Mestarina kesällä 2010 juhlittu Chicago Blackhawksin ja nyttemmin Montreal Canadiensin maalivahti Niemi viettää toki lomansa koti-Suomessa mutta kiertää vähemmän pelaajaporukoiden julkisissa kekkereissä.

– Tosiaan, en ole hirveästi näitä kekkereitä nähnyt. Mutta juuri sen takia, kun näin mikä remmi oli kasassa, halusin lähteä mukaan, Niemi myönsi silminnähden tyytyväisenä mukanaolostaan.

Lue myös:

Kiekkokansa haluaa Laineen ja Selänteen niin Suomessa kuin Winnipegissä – "Uusi sheriffi on kaupungissa."

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat