Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Tähti ei ota paineita Suomen kehnosta yleisurheilukesästä – "Olemme jo tottuneet siihen"

Parayleisurheilun EM-mitaleista kamppaillaan Berliinissä.

yleisurheilu
Leo-Pekka Tähti Lontoon MM-kisoissa 2017.
Leo-Pekka Tähti lähtee jälleen mitalijahtiin.SUL / Eero Juuti

Yleisurheilun EM-kisat sujuivat suomalaisilta mollivoittoisesti, mutta parayleisurheilijoilta odotetaan useampiakin mitaleja Berliinistä.

– Olemme jo tottuneet siihen. Aika monta kertaa olemme lähteneet vastaavanlaisessa tilanteessa omiin arvokisoihimme. Henkilökohtaisesti en ota paineita menestyksestä. Hienoa, jos ihmiset ajattelevat ja kokevat, että parayleisurheilijoilla olisi jotain pelastettavissa. Kyllä meillä iskun paikka on, ratakelaaja Leo-Pekka Tähti sanoo.

Parayleisurheilun päävalmentaja Maarit Kurki ei koe, että suomalaisilla parayleisurheilijoilla olisi tehtävänään Berliinissä jonkinlainen kunnianpalautus.

– En lähde vastakkainasetteluun. Olemme yhtä perhettä. Hoidamme omat hommamme mahdollisimman hyvin ja toivomme menestystä muillekin, Kurki toteaa.

Suomi matkaa EM-areenalle 11 urheilijan voimin. Kurki laskee, että heistä yhdeksällä on mahdollisuudet mitaliin. Suomen joukkueen tavoite EM-kisoissa on yltää kymmeneen mitaliin.

– Harvoin käy niin, että kaikki onnistuvat, mutta sitä määrää lähdemme hakemaan. Toivotaan, ettei tule mitään haavereita, ja välineet pysyvät kunnossa, Kurki kiteyttää.

Tähden lisäksi Suomen kisaryhmän mitalitoivoja ovat ainakin ratakelaajat Toni Piispanen, Henry Manni ja Amanda Kotaja sekä keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen.

– Leo-Pekalla on ehjä harjoituskausi takana, ja hän on erittäin kovassa kunnossa, Kurki kuvailee Suomen ykkösnimen lähtökohtia kisoihin.

Lue lisää:

Järkyttävä kunnianhimo siivittää Leo-Pekka Tähteä yhä kovempiin suorituksiin – viisinkertainen paralympiavoittaja urakoi EM-kisoissa neljä matkaa

Suomi suurella joukkueella EM-parayleisurheiluun – Tähti kelaa neljä matkaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat