1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tallipomo Mäkinen tuskasteli Latvalan kohtaloa – "Harmittaa todella paljon"

Toyotan suomalaiskonkarin Jari-Matti Latvalan murheellinen kausi rallin MM-sarjassa sai jatkoa Saksan osakilpailussa.

Kuva: AOP

Latvala lähti kisan päätöspäivänä sunnuntaina taistelemaan toisesta sijasta, mutta ralli päättyi keskeytykseen kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella.

- Perhana, kun jäi yksi auto reitille. Meillä oli muuten niin ehjä viikonloppu. Se harmittaa todella paljon. Jokin pieni sähkövika pilasi hänen unelmansa. Olemme erittäin pahoillamme hänen puolestaan, Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen totesi.

- Kytkinakseli siitä varmaan lopulta katkesi. Hydrauliikkapumppu oli sitä ennen pysähtynyt anturivian vuoksi. Niitä antureita tulee meille repullinen kerrallaan, ja sieltä yli puolet heitetään heti roskiin. Silti nyt yksi anturi oli ylikuumentunut.

Latvalalla ollut huonoa onnea

Latvalalle keskeytys oli jo kuudes tällä kaudella. Suomalainen on tehnyt itsekin virheitä, mutta iso osa keskeytyksistä on mennyt teknisten vikojen piikkiin. Mäkinen hämmästelee suojattinsa huonoa tuuria.

- Se oli todella iso pettymys. Olimme varmoja, että Jari-Matti olisi tehnyt kovaa jälkeä sunnuntain pätkillä. On uskomatonta, miten huono onni seuraa nyt samaa miestä, Mäkinen hämmästeli.

Latvala jatkaa MM-sarjassa ensi kaudella, mutta tallia ei ole vielä vahvistettu. Mäkisen puheista voi kuitenkin päätellä, että ura jatkunee Toyotan ajopuvussa.

- Me teemme kaikkemme, jotta Jari-Matin kurssi saadaan käännettyä. Annamme hänelle kaiken mahdollisen tuen. Onni kääntyy, kun kaikki tiimissä tekevät entistä huolellisemmin ja kovemmin töitä, Mäkinen paalutti.

Lue lisää:

Rovanperän asfalttivauhti vakuuttavaa: "En ole ollut koskaan näin tyytyväinen"

Tänakin juhlat, Lappi nousi palkintosijalle