1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Asennevammainen Manchester United kompuroi Brightonille

Manchesterin suurseuroilla oli keskenään täysin päinvastainen sunnuntai jalkapallon Englannin Valioliigassa: City juhli komeaa voittoa, ja United murehti puolestaan 2-3-vierastappiota Brightonille.

Kuva: AOP

City murskasi kotonaan Huddersfieldin peräti 6-1, ja ykköstähtenä hääri Sergio Agüero, joka tehtaili hattutempun.

United teki sen sijaan hukkareissun Brightoniin, jossa kotijoukkue siirtyi 27 minuutilla 2-0-johtoon ManUa vastaan. Glenn Murray viimeisteli avausosuman komealla ohjauksella, ja Shane Duffy vei Brightonin maalinedusruuhkasta 2-0-johtoon. Maalit syntyivät kahden minuutin sisällä.

Romelu Lukaku nosti vieraiden toiveita päämaalillaan ottelun 34. minuutilla, mutta Pascal Gross vei Brightonin rangaistuspotkusta 3-1-johtoon juuri ennen taukoa. Paul Pogba laukoi lisäajalla (90+5) rangaistuspotkusta lohdutuskavennuksen.

Unitedin kapteeni Paul Pogba sätti itseään muiden muassa.

- Vastustaja oli meitä nälkäisempi. Minunkaan asenne ei ollut riittävän hyvä. Lisäksi teimme muutaman ison virheen (puolustuksessa), joita ei tällä tasolla saisi koskaan tehdä. Tiedän, ettei aina voi pelata hyvin, mutta asenteen on silti oltava otteluun kohdillaan. Tässä me epäonnistuimme tänään, myönsi Pogba BBC:lle.

Manchester Unitedin manageri Jose Mourinhon kasvoilta oli turha hakea hymynkaretta.

- Teimme liikaa virheitä, joista Brighton pääsi rankaisemaan meitä. Joskus vastustaja ei onnistu noista paikoista, mutta tällä kertaa kotijoukkue käytti paikkansa. Kolmas takaiskumaali oli mielestäni jo liikaa avauspuoliskon loppuun, tuhahti Mourinho Sky Sportsille.