Suora

  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Laziolle jälleen sakkoja? Kannattajaryhmä vaati naisia pois katsomon "juoksuhaudoista"

Italian jalkapalloliitto tutkii lehtistä, jota jaettiin Stadio Olimpicon ulkopuolella Serie A:n kauden avauksen alla. Ryhmä Ultria vaati naisia välttämään Curva Nordin eturivejä.

jalkapallo
Stadio Olimpicon Curva Nord eli kannattajakatsomonosa.
Andrea Staccioli / AOP

Roomalainen Lazio on jälleen Italian jalkapalloliiton tutkinnassa kannattajiensa hölmöilyn vuoksi.

Seuran Ultria eli fanaattisia kannattajia on syytetty milloin fasististen iskulauseiden viljelystä, milloin antisemitismistä. Ennen viikonvaihteen kauden avausta Lazion kotistadionin Stadio Olimpicon ulkopuolella jaettiin lappusia, joissa naisia kehotettiin välttämään Curva Nord -katsomonosan eturivejä.

– Meille Curva Nord on pyhä paikka, jonka kirjoittamattomia sääntöjä pitää kunnioittaa. Ensimmäisiä rivejä on pidetty aina juoksuhautoina. Juoksuhautoihin emme päästä naisia, vaimoja tai tyttöystäviä, joten he ovat tervetulleita paikoille rivistä 10 ylöspäin, lappusissa todettiin.

Curva Nord on Lazion kannattajien katsomonosa. "Tiedotteen" allekirjoittanut Direttivo Diabolik Pluto on osa Ultra-ryhmää nimeltä Irriducibili. Seura irtisanoutui naisten syrjimisestä saman tien.

– Emme tienneet mitään tästä lehtisestä. Se on syntynyt joidenkin Curva Nordin kannattajien itsenäisestä aloitteesta, seuran tiedottaja Arturo Diaconale sanoi BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Laziolla on valtava määrä faneja ja tämän takana on vain muutamia kannattajia. Emme voi estää kaikkia poliittisesti epäkorrekteja mielipiteen ilmaisuja.

Viime kaudella seura sai 50 000 euron sakot, sillä osa sen kannattajista levitti Stadio Olimpicolla julisteita, jossa yksi tunnetuimmista Holokaustin uhreista, Anne Frank, oli kuvattuna päällään paikallisvastustaja AS Roman paita.

Lazio hävisi Serie A:n avauskierroksella Napolille 1-2.

Lue myös:

Cristiano Ronaldo vahvistaa joukkuetta entisestään – löytyykö Juventukselle vieläkään pysäyttäjää?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat