1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Ojalle pituushypyn EM-pronssia – "Olisin tyytyväisempi, jos tulos olisi ollut parempi"

Ronja Oja olisi kaivannut hyppyihinsä lisää pituutta.

Ronja Oja. Kuva: AOP

Ronja Oja saavutti tiistai-iltana pronssia parayleisurheilun EM-kisojen T11-luokan pituushypystä. Oja teki Berliinissä kauden parhaan tuloksensa, kun hän ponnisti avauskierroksella tuloksen 426.

Mestariksi hyppäsi Ruotsin Viktoria Karlsson tuloksella 477. Hopeaa juhli Espanjan Meritxell Playa Faus (473).

– Olen mitalista tyytyväinen. Se on ihan hyvä juttu. Olisin tyytyväisempi, jos tulos olisi ollut parempi. En ole itse omiin tuloksiini kovin tyytyväinen, mutta tuli nyt sentään se mitali, Oja kommentoi Yle Urheilulle.

Oja harmitteli kilpailun jälkeen kisatuntuman puutetta.

– En osaa sanoa, mikä suorituksissa oli vialla, mutta pituutta niistä puuttui. Olen hypännyt pari viikkoa sitten treeneissä 460 ja sen mittaisia hyppyjä odotin tältäkin päivältä, mutta niitä ei nyt tullut.

– Voi olla, että pinnoite on yksi tekijä, sillä se on vähän hidas. Sitten minulla on tältä kesältä aika vähän kisoja, joten kisarutiini puuttuu.

– Pituushypyssä pitää lämmitellä noin tunnin ennen kuin pääsee hyppäämään, niin lämpö on vaikeaa pitää yllä. Niin ei normaalisti toimita treeneissä.

Oja kilpailee oppaansa Jesper Ojan kanssa Berliinissä vielä 100 metrillä torstaina. Oja lähtee kovin odotuksin sataselle.

– Ihan hyvillä mielin lähden juoksemaan. Keskiviikkona on lepopäivä, joten eiköhän satanen ihan mene.

– Olen Euroopan rankingin ykkönen, joten minulla on voitto-odotuksia. Siellä on yksi juoksija, jolla ei ole parilta vuodelta tilastotulosta sadalta metriltä, joten hän voi yllättää, Oja päätti.

T11-luokan 100 metrin alkuerät juostaan torstaina kello 11.35 ja finaali kisataan kello 20.24.

Lue myös:

EM-mitalit napanneet ratakelaajat Kotaja ja Piispanen odottavat kisoilta vielä parempaa: "Tämä oli bonusmatka ja kenraaliharjoitus"

Euroopan mestari Tähti hämmästyi ylivoimaisuuttaan 200 metrillä: "Olen tottunut siihen, että kaverit tulevat lopussa ohitse, mutta nyt ei näkynyt ketään"

Tähti täysin ylivoimaisesti EM-kultaan – Suomeen neljä mitalia Berliinin tiistai-illasta

Milloin Tähti ja Kotaja kelaavat? – Näin seuraat parayleisurheilun EM-kisoja