Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajat tinkivät merkittävästi palkkioistaan – naisten maajoukkueelle lisää rahaa

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande vahvisti Yle Urheilulle, että miehet ovat leikanneet maajoukkuepalkkioitaan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Tim Sparv
AOP

Miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajat leikkaavat omia palkkioitaan, jotta naisten maajoukkueelle riittää enemmän rahaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

– Miehet ovat hienosti tulleet vastaan neuvotteluissa. Pitää paikkansa, että miesten palkkioiden suuruus on leikkaantunut 25-33 prosenttia, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande vahvisti Yle Urheilulle.

Keskustelu miesten ja naisten A-maajoukkueiden palkkioista alkoi viime vuonna. Tasa-arvovaltuutettu tilasi Palloliitolta selvityksen asiasta.

IS:n mukaan miesten uusi sopimus on tarkoitus allekirjoittaa parin viikon kuluttua ennen Kansojen liigan alkua. Sopimuksen mukaan miesten selviytyminen esimerkiksi arvokisojen lopputurnaukseen toisi rahaa myös naisille.

– Jos miehet saavat Uefalta palkintorahoja, niin niistäkin he ovat valmiita antamaan naisille. Miehille mahdollisesti maksettavista Uefan palkintorahoista arviolta 10-20 prosenttia maksetaan naisille, Casagrande totesi Yle Urheilulle.

– Olemme päättäneet olla mukana auttamassa ja tukemassa, mistä olen kapteenina ylpeä. Ei saa kuitenkaan unohtaa, että miesten A-maajoukkue on jo kauan epäsuorasti tukenut muiden maajoukkueiden toimintaa, maajoukkueen kapteeni Tim Sparv sanoi Ilta-Sanomille.

Lue myös:

Maalivahti Korpela iloinen maajoukkueen palkkiouutisesta – "Mahtavaa jos ja kun tämä on lähtenyt miespelaajista itsestään"

Maksetaanko naisten maajoukkuepelaajille jatkossa yhtä paljon kuin miehille? Tasa-arvovaltuutettu ja ministeriö odottavat päätöstä Palloliitolta, jossa miehet ratkaisevat asian

Maajoukkuekorvaukset herättivät epäilyn syrjinnästä – tasa-arvovaltuutettu vaatii Palloliitolta selvityksen erilaisista palkkioista

Maajoukkueen kapteeni Tim Sparv haluaa ottaa vastuuta naisten kohtelusta: "On liian helppoa olla hiljaa ja ajatella, että se on heidän ongelmansa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat