Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Maalivahti Korpela iloinen maajoukkueen palkkiouutisesta – "Mahtavaa jos ja kun tämä on lähtenyt miespelaajista itsestään"

Tinja-Riikka Korpelan mukaan miesten ja naisten maajoukkuepelaajien korvausten lähentyminen on periaatteellisella tasolla hyvä uutinen.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Tinni Korpela
AOP

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen maalivahti Tinja-Riikka Korpela oli iloinen päivän uutisesta, jonka mukaan miesten maajoukkueen pelaajat leikkaavat palkkioitaan naisten hyväksi. Korpela oli kuullut aiemmin asiasta Palloliitosta, mutta uutisen tulo julkisuuteen tuntui mukavalta.

– Ihan mahtava uutinen. Edelleen eroja palkkioissa on valitettavasti, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Totta kai on mahtavaa, jos ja kun tämä on lähtenyt miespelaajista itsestään ja heidän kapteenistostaan. Arvostamme kovasti tätä naisten maajoukkueessa, Korpela sanoi Yle Urheilulle.

Korpela on maajoukkueen kapteenina ollut viimeisen vuoden aikana yhteyksissä miesten maajoukkueen kapteenin Tim Sparvin kanssa. Sparv sai Korpelalta kovasti kehuja.

– Tiesin odottaa jotain tällaista, kun tiesin, miten hieno tyyppi on kyseessä.

Miesten palkkioiden leikkaamisesta ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) uutisessa Sparv muotoili asian niin, että miesten uusi sopimus "antaa Palloliitolle enemmän liikkumatilaa tulevissa neuvotteluissa naisten kanssa". Onko siis varmaa, että rahat todella menevät naisille?

– Hyvä kysymys. Nyt kun asiaa on käsitelty ja se on ollut esillä mediassa, niin eiköhän päästä hyvään tulokseen seuraavissa neuvotteluissa, Korpela uskoi.

Korpela korostaa monta kertaa haastattelun aikana, että rahan takia maajoukkueessa ei pelata, vaan kysymys on periaatteesta. Jos miesten palkkiot vähenevät 25-33 prosenttia, ja raha siirtyy naisille, kuinka merkittävästä asiasta on kyse naisten maajoukkueelle?

– On se iso asia. Meillä palkat seuroista ovat huomattavasti pienempiä kuin miehillä, joten on se iso juttu, jos maajoukkuepalkkioita saadaan hinattua lähemmäs miesten palkkoja.

Korpela on itse tällä hetkellä sivussa loukkaantumisen vuoksi.

– Kyynärluu napsahti poikki kolme viikkoa sitten. Käsi on paketissa vielä toiset kolme viikkoa. Tämä kausi on valitettavasti ohi. Tarkoitus on tulla entistä vahvempana takaisin.

Lue myös:

Miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajat tinkivät merkittävästi palkkioistaan – naisten maajoukkueelle lisää rahaa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat