Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Flunssainen Amanda Kotaja tuuletti helpottuneena mestaruuttaan – "Pää ja rahkeet kestivät"

Flunssainen Amanda Kotaja kelasi naisten 100 metrillä parayleisurheilun Euroopan mestaruuden Berliinissä.

urheilu
Amanda Kotaja
Amanda KotajaParaolympiakomitea

Suomella oli kahden mestaruuden lauantaipäivä, kun hetki Leo-Pekka Tähden jälkeen Amanda Kotaja pääsi T54-luokassa naisten 100 metrillä tuulettamaan mestaruutta. Kotaja voitti ajalla 17,08.

– Tunnelmat ovat nyt helpottuneet ja mukavat, sillä tämä kausi ei ole ollut tuloksellisesti kovin ihmeellinen. Aika tasapainoinen ja ihan ok suoritus tähän kauteen nähden. Ei mitenkään erityisen hyvä, mutta ihan kelpo perussuoritus, luonnehti Kotaja omaa finaalirykäisyään, jota hän hallitsi alusta loppuun asti.

Kotaja joutui loppujen lopuksi koville, sillä Turkin Zubeyde Supurgeci hiillosti suomalaista pitkään ja hävisi EM-kullan vain kahdeksalla sadasosalla ajalla 17,16.

– Näissä arvokisoissa kisataan ainoastaan sijoituksista. Oli kyllä tiukka kisa turkkilaisen kanssa. Olen iloinen, ettei suoritus mennyt minulta yliyrittämiseksi, niin kuin tuollaisissa tasaisissa tilanteissa voi hyvinkin käydä. Pää ja rahkeet kestivät, vaikka välillä näytti, että viereisellä radalla tullut turkkilainen menee jopa ohi, totesi Kotaja.

Kotaja kertoi olleensa sateisessa ja tuulisessa säässä hieman kylmissään ennen starttia. Hän sai aiemmin perjantaina pienen flunssan, mutta se ei onneksi vaikuttanut kelaukseen.

– Tänne pamahti juuri ennen viivalle menoa kylmärintama ja sade. Se vähän jännitti, että liikunko yhtään mihinkään, kun olin ihan kylmissäni hetken.

Ensi kauteen Kotaja hakee uutta nostetta ja haluaa satasella aikansa alle 16,5:n.

Kilpailun toinen suomalainen Sini Paukkeri oli viides ajalla 18,76.

– Kyllä olen ihan tyytyväinen, pääsin täällä omalle tasolle ja sain ihan törkeästi lisää motivaatiota. Tosi paljon olen oppinut, Himangan tavoin Suomen joukkueen ensikertaisiin kuulunut Paukkeri sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat