Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

30 vuoden odotus ohi - Lentopallonaiset EM-lopputurnaukseen

Suomen lentopallonaiset ovat varmistaneet vuoden 2019 EM-lopputurnauspaikkansa lauantaina Uumajassa.

urheilu
Suomen lentopallonaiset
Suomen lentopallonaisetCEV

Suomi varmisti ensi vuoden EM-kisapaikkansa murskaamalla lauantaina karsintojen neljännellä kierroksella vieraskentällä Ruotsin tylyin lukemin 3-0. Erät kirjattiin sinivalkoisille lukemin 25-14, 27-25 ja 25-19.

Pauliina Vilponen jätti upeat jäähyväiset maajoukkueelle takoen palloa kuin ”viimeistä päivää” - tuloksena pisteet 16/+15.

Suomi esiintyi lähes koko Ruotsi-ottelun kokoonpanolla, jossa passarina pelasi Kaisa Alanko, yleispelaajina Salla Karhu ja Noora Kosonen, keskipelaajina Daniela Öhman ja Laura Pihlajamäki ja hakkurina Pauliina Vilponen. Liberoina vuorottelivat Tiiamari Sievänen ja Saana Koljonen. Päätöserässä myös Roosa Laakkonen pääsi vauhtiin toisena sentterinä.

- Me olimme tänään kyllä niin yhtenäinen joukkue kuin voi vain olla. Ottelun lopussa oli vielä sopivasti ”aggrea”, jotta EM-paikka saatiin. Onneksi ratkaisu tuli jo nyt, niin eipähän tarvitse tätä isommin miettiä sitten sarjakauden aikana, Suomen parhaana palkittuAlanko totesi.

Lentopallonaiset ovat voittaneet kaikki neljä otteluaan karsintalohko E:ssä. Suomi kohtaa tammikuussa vielä vieraissa Tshekin (5.1.) ja kotikentällään Viron (9.1.), mutta kamppailuilla ei ole enää suurempaa merkitystä Suomelle.

- Olen erittäin onnellinen pelaajien puolesta. Joukkue pelasi koko karsintojen ajan huikeaa lentopalloa. Niin monta kertaa noustiin tappioasemasta erä- ja otteluvoittoihin. Kokonaisuudessaan tämä on ollut hieno matka ja kova juttu suomalaiselle lentopallolle, päävalmentaja Tapio Kangasniemi summasi.

Ensi vuoden EM-turnaukseen yltää kaikkiaan 24 maata. Lentopallohuipennus pelataan 23.8.–8.9. 2019 Turkissa, Unkarissa, Puolassa ja Slovakiassa. Suomen naiset ovat pelanneet EM-lopputurnauksessa viimeksi vuonna 1989.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat