Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live

Sarjanousija Honka taistelee tosissaan jalkapallomitalista – Kandji maalipörssin jaetulle kärkisijalle

FC Hongan mainio vire jatkuu jalkapallon Veikkausliigassa.

urheilu
Macoumba Kandji ja  Demba Savage ovat olleet Hongan tukipilareita. (arkistokuva.)
Lehtikuva

Hongan ja FC Lahden jalkapalloliigan kohtaamisessa löytyi kahden keskinäisen ratkaisemattoman yhteenoton jälkeen voittaja. Espoolaiset löivät vieraansa 2-0 Robert Ivanovin puskumaalilla ja Macoumba Kandjin niittaamalla rankkarilla, joka oli hyökkääjän kauden 14 osuma ja vei hänet jaetulle maalipörssin kärkisijalle.

- Erittäin tärkeä voitto, olemme mukana taistelemassa kolmossijasta, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kiteytti.

Kärkitrioon tähtäävät joukkueet, Honka ja FC Lahti, ovat tahkonneet jo 11 tasapeliä kumpikin.

Viime kaudella lahtelaiset näet "voittivat" tasuritilaston 13 ottelulla, ja 2016 FC Lahti saavutti tittelin 12 pistejaolla. Vuotta aikaisemmin se jakoi 12 tasapelillä IFK Mariehamnin kanssa tasapelien "hopeasijan", kun HIFK puursi 13 pistejakopeliä.

Myös Hongalle tasurit lähimenneisyydessä ovat tuttuja. Espoolaiset pelasivat edellisellä liigakaudellaan 2014 tasapelejä 13 eli enemmän kuin kukaan muu, mutta yhtä paljon kuin FC Lahti.

- Kukaan hyökkääjistämme ei ole ollut flow-tilassa. Olemme kuitenkin tilastojen valossa kärjen mukana luoduissa maalipaikoissa, FC Lahtea vuodesta 2014 valmentanut Toni Korkeakunnas taustoitti.

Inter ja RoPS tasasivat pisteet –turkulaispuolustus piti loppuun asti

Sarjakakkonen Rovaniemen Palloseura joutui tyytymään lauantaina miesten jalkapalloliigassa yhteen vieraspisteeseen Turun Interiä vastaan. RoPS hallitsi maalittomaan tasapeliin päättynyttä ottelua, mutta ei pystynyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

- Piste on selvästi vähemmän, mitä ottelusta odotimme. Hyökkäyskuviot sujuivat suunnitellusti, mutta viimeistely ei vain onnistunut, harmitteli RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

Interillä ei montaa tekopaikkaa ottelussa ollut, mutta tiukka puolustus toi kotijoukkueelle yhden pisteen. Toisella jaksolla puolustusta vahvisti vaihdosta peliin tullut Ari Nyman, joka pelasi 400. liigaottelunsa.

Interin päävalmentaja John Allen totesi, että joukkueen peli oli tasapainoista, mutta maalipaikkoja ei vaan pystytty luomaan.

- Koko joukkue taisteli mallikkaasti, ja pystyimme pitämään RoPS:n kärkimiehet hyvin kurissa, Allen totesi.

Ilves piti kotivoitolla mitalitoiveet hengissä

Ilves kukisti lauantaina jalkapalloliigan ottelussa Turun Palloseuran 2-0 ja piti mitalitoiveet hengissä. Voitto tuli ilman kokenutta maalivahti Mika Hilanderia.

- Hilander on sairaana ja pois arviolta kaksi viikkoa, sanoi Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss.

Nuori Johannes Luukkanen kuuli torstaina pääsevänsä pelaamaan. Nollapeli lämmitti, vaikka TPS sai aikaan vain yhden laukauksen kohti maalia. Sekin oli enemmän keskitys kuin laukaus.

- Hyvin jätkät puolustivat, ei ollut juuri mitään torjuttavaa, Luukkanen sanoi. Lauri Ala-Myllymäki teki voittomaalin jo 5. minuutilla. Hän puski Eero Tammisen keskityksestä takakulmaan ohi Jonathan Viscosin. Issa Thiaw sinetöi voiton toisella jaksolla.

- Pelasimme liikaa poikittain, ei ollut tekemisen meininkiä. Emme saaneet mitään aikaan Ilveksen maalin edessä, heikko esitys, sanoi putoamiskamppailussa jatkavan TPS:n valmentaja Mika Laurikainen.

Ottelu oli Luukkaselle toinen tällä kaudella, edellisessä Ilves hävisi 0-2 Rovaniemellä heinäkuun alussa. Sen jälkeen Ilves ei ole hävinnyt liigassa: saldo viidestä ottelusta on neljä voittoa ja tasapeli.

PS Kemi ja SJK nyhjäsivät maalittoman tasapelin

PS Kemi ja SJK nyhjäsivät maalittoman tasapelin jalkapalloliigan tyvipään ottelussa Kemissä. SJK sai lopun pelata ylivoimalla, kun kotijoukkueen laitapuolustaja Kristian Heinolainen ajettiin ulos toisen varoituksen myötä reilut kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Mitään vaarallista vieraat eivät kuitenkaan saaneet ylivoimallakaan aikaiseksi.

Peli oli kaiken kaikkiaan tapahtumaköyhä ja heikkotasoinen. Joukkueiden valmentajat olivat kuitenkin tyytyväisiä pisteeseen.

- Yksi piste on aina parempi kuin nolla pistettä. Ja nollapeli omassa päässä on aina hyvä saavutus, SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko totesi.

- Olen iloinen ja tyytyväinen, vaikka valitettavasti meille tuli ulosajo lopussa. Tämä oli toinen peräkkäinen 0-0-peli meille, joten puolustus pitää, PS Kemin skotlantilainen päävalmentaja David Hannah puolestaan painotti.

PS Kemi jatkaa sarjajumbona, mutta matkaa Turun Palloseuraan on vain yksi piste ja IFK Mariehamniin, ja suoraan säilymiseen, kaksi pistettä. PS Kemi ja TPS kohtaavat ensi perjantaina kuuden pisteen ottelussa Turussa.

Lue myös:

Veikkausliigan Kisaopas 2018-2019

Hongan vieraaksi saapuva Lahti janoaa ensimmäistä voittoaan yli kuukauteen, kun mitalitaistelu kiristyy: "Nyt pitää laittaa palloa pussiin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat