1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Naisleijonat vakuuttavasti Tshekin EHT:n voittoon: "Meillä on entistä paremmat mahdollisuudet haastaa Pohjois-Amerikan joukkueita"

Naisleijonat varmisti Tshekin EHT:n voiton kaatamalla lauantaina Venäjän 3–1.

Kuva: AOP

Laajentunut pelaajarinki, kova kunto ja maalintekopaikkojen luominen nousivat pääosaan, kun naisten jääkiekkomaajoukkue varmisti ykkössijansa EHT-turnauksessa Tshekissä.

Suomi otti turnauksen kolmannen voittonsa kukistamalla lauantaina Venäjän 3-1 (0-0, 3-1, 0-0).

- Olemme tehneet hyvin töitä. Näyttää hyvältä, sillä luistin kulkee ja porukassa on hyvä henki. On ollut ilo olla Tshekissä tällä viikolla, kapteeni Jenni Hiirikoski kertoi puhelimitse.

Hiirikoski iloitsi siitä, että maajoukkueen nuoret pelaajat pääsivät turnauksessa hyvin peliin sisään. Kapteeni oli myös tyytyväinen, että Kiinassa ammattilaisena kiekkoileva maalivahti Noora Räty pääsi turnaukseen. Räty torjui Venäjää vastaan 26 kertaa.

Puolustaja Hiirikoski teki Venäjän verkkoon kaksi maalia. Ensimmäisessä hän pääsi läpiajoon, ja kiekko kimposi onnekkaasti maaliin. Toinen maali syntyi paluukiekosta. Suomen kolmannen osuman viimeisteli Riikka Välilä.

Jäähypenkki kävi tutuksi

Päävalmentaja Pasi Mustonen arvioi suojattinsa turnauksen parhaiten jaksavaksi joukkueeksi. Hänen mukaansa Venäjä olisi jäänyt pahemmin jalkoihin, jos Suomi ei olisi kuluttanut päätöserässä niin paljon jäähypenkkiä. Jäähyjä kertyi erässä 20 minuuttia. Mustosen mielestä vika oli tuomareissa, jotka eivät pysyneet pelivauhdissa mukana.

- Naisten jääkiekko on kehittynyt, mutta naistuomarit ovat jääneet takamatkalle, Mustonen totesi.

Oman joukkueensa tekemiseen Mustonen oli tyytyväinen, kun suuntana ovat huhtikuiset MM-kotikisat Espoossa.

- Olemme vuosien mittaan kehittyneet maalipaikkojen luomisessa. Tämä ei ole yhden tai kahden kentällisen joukkue, joten meillä on entistä paremmat mahdollisuudet haastaa Pohjois-Amerikan joukkueita, Mustonen sanoi.

Olympiapronssia viime talvena saavuttanut Suomi jatkaa kautta marraskuun alussa Kanadan-turnauksella.

Lue lisää:

Jääkiekkoliitto otti tyttö- ja naiskiekon kehittämisen uudeksi painopisteekseen uudelle olympiadille – Naisleijonien arjessa muutoksia ei ole luvassa

Apuraha pelasti Susanna Tapanin kesäharjoittelun: ”Muuten olisin treenannut yksin”