Urheiluministeri Terho aikoo selvittää paraurheilijoiden omavastuiden tasapuolisuutta

Sampo Terho järjestää lähiaikoina keskustelutilaisuuden yleisurheilusta Suomessa. Tilaisuudessa puhutaan myös parayleisurheilijoiden omavastuuosuuksista.

yleisurheilu
Urheiluministeri Sampo Terho
Urheiluministeri Sampo Terho

Urheiluministeri Sampo Terho (sin.) vieraili Ylen aamu-tv:ssä maanantaina. Terho otti kantaa muun muassa yleisurheilun EM-kisojen kehnoon menestykseen ja EM-parayleisurheilijoiden omavastuuosuuksiin.

Terho järjestää ensi viikolla keskustelutilaisuuden, jotta yleisurheilun tilanne Suomessa paranisi. Suomessa on tekeillä liikuntapoliittinen selonteko, joka linjaa myös huippu-urheilua.

– Nyt on harvinaisen hyvä hetki puhua urheilun ja sen tukemisen ja koko organisoinnin uudistamisesta Suomessa, Terho totesi.

Kokouksen asialistalle nostetaan myös paraurheilijoiden asema. Viime viikolla julkisuuteen nousi tieto, että arvokisoihin valituilta vammaisurheilijoilta on peritty 900 euron omavastuuta, elleivät he voita kisoista mitalia.

– Haluan kuulla SUL:ltä, onko tämä ollut tasa-arvoinen menettely? Kohtelun pitää olla tasapuolista, Terho sanoi.

Katso koko Terhon haastattelu klikkaamalla jutun kuvaa.

Lue myös:

Parayleisurheilijoilla ylimääräinen paine EM-kisoissa – SUL asetti lähes tuhannen euron omavastuun kisamatkasta mitalien ulkopuolelle jääville

SUL-pomo Kemppainen selittää parayleisurheilijoiden omavastuuta tasavertaisuudella: "Kustannukset vammattomiin verrattuna huomattavan suuret"

Yhteistyökumppani riensi apuun – parayleisurheilijoiden omavastuuosuudet kuitataan

Leo-Pekka Tähden isä kaipaa Suomen urheiluliitolta toimia paraurheilijoiden omavastuukäytäntöön – "Ei tullut yhteiskunnan tukea, vaikka aina sanotaan, että vammaisia pitäisi tukea"

Tutkija parayleisurheilijoiden omavastuukohusta – "Tällaiset tapaukset haastavat urheilua tarkastelemaan omia käytäntöjään suhteessa tämän ajan arvoihin"

Urheiluministeri virittää keskustelua yleisurheilun kehittämiseksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat