Suora

  • Rytmisen EM, joukkueiden 2-ottelun pallo-ohjelma
  • Alppihiihdon MC: Lech/Zürs, naisten paripujottelu
  • Lech/Zürs, naisten paripujottelu
  • Paineet hävisivät - urheilijaidentiteetti jäi: Kaisa Mäkäräinen etsii elämälleen uutta suuntaa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Joukkueiden 2-ottelu

Suomalaiset huippu-urheilijat eivät halua olla mielipidevaikuttajia – mikä tukkii urheilijoiden suut?

Vain harva suomalaisurheilija haluaa – tai uskaltaa – ottaa kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Miksi? Sitä kysytään tänään Urheiluhullut-ohjelmassa.

Ammattiurheilijat
Urheiluhullut
Jussi Paasi juontaa Urheiluhullut-ohjelmaa maanantaisin Radio Suomessa. Yle

Huippu-urheilijat ovat vuosikymmenten ajan ottaneet kantaa poliittisiin ja yhteiskunnallisiin asioihin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa aktiivinen osallistuminen keskusteluun ja vaikeidenkin asioiden esiin nostaminen on ollut enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Urheilijat käyttävät julkisuusarvoaan muuhunkin kuin kaupallisiin tarkoituksiin.

Suomessa tilanne on lähes päinvastainen. Vain harva suomalainen huippu-urheilija haluaa – tai uskaltaa – puhua julkisesti muusta kuin urheilusta. Ja usein urheilustakin vain pintapuolisesti. Miksi?

Muun muassa tätä kysytään maanantaina Urheiluhullut-ohjelmassa. Ohjelman toinen vieras, jääkiekkoilija Teemu Ramstedt, on yksi niistä harvoista suomalaisurheilijoista, jotka osallistuvat aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Ramstedtin kanssa suorassa lähetyksessä aiheesta keskustelee koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Urheiluhulluissa kuulet myös kirjailija Minna Lindgrenin pakinan.

Urheiluhullut suorana lähetyksenä joka maanantai Radio Suomessa kello 18.05 ja podcastina Yle Areenassa.

Lue myös:

Kristiina Mäkelä vaatii Suomen yleisurheiluun brutaalia rehellisyyttä: "Meillä on hirveästi selityksiä, mutta ei ratkaisuja"

Kannattaako lahjakkaan urheilijan lähteä Suomesta teini-ikäisenä? Sami Kapanen ei olisi päästänyt poikaansa liian nuorena maailmalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat