Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FC KTP vaatii Suomen Palloliittoa selvittämään maalivahdin poikkeuksellista käytöstä viime maanantain ottelussa

Erotuomarit eivät raportoineet tilanteesta, koska eivät kuulleet nimittelyä.

jalkapallo
Jalkapallo yleiskuva
Tapaus sattui toissapäivänä Kotkassa.Valtteri Välimäki/Yle

Kotkalainen jalkapalloseura FC KTP odottaa Palloliitolta toimenpiteitä maanantaisen ottelun aikana tapahtuneen välikohtauksen takia.

Maanantaina Kotkassa pelatussa Jalkapallon Ykkösen ottelussa Ekenäs IF:n maalivahti Jonathan Jäntti ja KTP:n hyökkääjä Jean da Silva törmäsivät toisiinsa ottelun loppuhetkillä. Tilanteen jälkeen Jäntti nimitti Silvaa rasistiseksi tulkittavalla sanalla.

Jonathan Jäntti on pyytänyt käytöstään anteeksi.

KTP:llä ei ole vaatimuksia Jäntin rangaitsemiseksi.

– Pelaaja itse on myöntänyt virheensä ja pyytänyt anteeksi. Mielestäni se on ollut suoraselkäistä toimintaa, sanoo KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola.

Erotuomarit eivät kuulleet nimittelyä

Tavallisesti erotuomarit raportoivat vastaavista tilanteista Suomen Palloliitolle. Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo, että nyt raporttia ei kuitenkaan tehty.

Tämä herättää ihmetystä KTP:n leirissä.

– Sitä voi vain ihmetellä. Erotuomareiden tehtävä on hoitaa pelin tuomitseminen ja myös raportointi asianmukaisesti. Tuntuu, että nyt ei ole nähtävästi onnistuttu jälkimmäisessäkään, sanoo KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola.

– Tottakai olimme yhteydessä erotuomareihin, miksi ei ole tullut mitään raporttia. Kun he eivät olleet kuulleet mitään, niin silloin heillä eikä tarkkailijalla ole mitään raportoitavaa asiasta, toteaa Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström.

Palloliiton kurinpitovaliokunta päättää mahdollisista toimenpiteistään sen jälkeen, kun KTP on lähettänyt kirjelmänsä tapauksesta.

Lue myös:

Erikoinen tilanne Ykkösessä – Hakan ja KTP:n ottelu keskeytettiin rasistisen huudon takia

EIF:n maalivahti on pahoillaan rasistisen sanan käytöstä – pyysi anteeksi viestillä keskellä yötä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat