Suora

  • Dota 2: The International

Jyväskylän jymypaukku varmistui: Mika Kohonen palaa Salibandyliigaan ja Happee-paitaan

Viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Mika Kohonen, 41, palaa kasvattajaseuransa riveihin vuoden sopimuksella.

urheilu
Mika Kohonen
Kolminkertainen maailmanmestari Mika Kohonen jatkaa menestyksekästä uraansa vanhan tutun Happeen paidassa.AOP

Viimeksi kaudella 2015–2016 Salibandyliigassa SPV:n riveissä pelannut Mika Kohonen palaa kasvattajaseuransa Happeen paitaan. 41-vuotias Kohonen on solminut jyväskyläläisten kanssa vuoden sopimuksen. Ruotsalaislehdet uumoilivat siirtoa jo viime viikolla.

Vaajakoskelaislähtöinen Kohonen debytoi liigassa jo syksyllä 1995, ja hän on pelannut Suomessa 173 ottelua tehopistein 110+218. Happeen riveissä hän on voittanut SM-pronssia vuonna 2000 sekä hopeaa keväällä 2005.

Kohosen suurimmat maineteot ovat länsinaapurin puolelta. Balrogissa, Storvretassa ja FC Helsingborgissa Ruotsin Superliigassa nähty Kohonen on sarjan kaikkien aikojen paras pistemies tehtailtuaan ensimmäisenä pelaajana runkosarjassa ja pudotuspeleissä yli 1000 tehopistettä. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut Helsingborgissa.

Maailman kaikkien aikojen parhaana pelaajana pidetty keskushyökkääjä on pelannut kymmenet MM-kisat ja saavuttanut niissä kolme maailmanmestaruutta sekä neljä MM-hopeaa. Hänellä on kolme Ruotsin mestaruutta Storvretan riveistä, ja hänet on valittu maailman parhaaksi pelaajaksi viidesti vuosina 2005 ja 2009–2012.

Suomen maajoukkueessa hän on pelannut 185 ottelua, joissa Kohonen on kerännyt 253 (86+167) tehopistettä. Lukemalla hän on tilaston ykkönen.

Pelaamisen lisäksi Kohonen on mukana myös Happeen junioriakatemiatoiminnassa nuorten lupausten mentorina.

Historiansa ensimmäistä SM-kultaa keväällä 2014 juhlinut Happee pääsi viime keväänä Superfinaaliin, jossa kolme edellistä titteliä vienyt Classic Tampereelta oli kuitenkin parempi maalein 6–2.

Lue myös:

Kommentti: Näinhän tämän pitikin mennä – Mika Kohosen paluu Happeen paitaan sulkee yhden kaikkien aikojen kauneimmista salibandy-ympyröistä

Kohonen palaa Jyväskylään päättämään uransa hymy huulilla: "Aion nauttia ja antaa kaiken, mitä tästä kropasta vielä irtoaa"

Ruotsalaismedia: Mika Kohonen palaa Suomeen – maailman parhaaksi valittu salibandyikoni siirtyy kasvattajaseuraansa

Tunti unta yössä, tolkuton määrä kipulääkkeitä ja masennus eivät pysäyttäneet maailman parhaaksi valittua suomalaista – ”Menee päiviä, ettei tarvitse ottaa mitään”

Kohonen haluaa lopettaa uransa arvokkaasti – "Olen puhdistanut elimistöni kaikenlaisista myrkyistä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat