1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Todellinen yllättäjä piinasi US Openin hallitsevaa mestaria – Williamsit kohtaavat seuraavalla kierroksella

Sloane Stephens voitti ukrainalaisen Anhelina Kalininan vaikeuksien jälkeen 4-6, 7-5, 6-2 US Openin toisella kierroksella. Serena ja Venus Williams voittivat omat ottelunsa ja kohtaavat toisensa kolmannella kierroksella.

Kuva: EPA

Tenniksen US Open jatkui erittäin helteisissä oloissa, kun siirryttiin toisen kierroksen otteluihin. Naisten puolustava mestari Sloane Stephens joutui yllättävän tiukille ukrainalaista karsijaa Anhelina Kalininaa vastaan.

Maailmanlistalla sijalla 134 oleva Kalinina pelasi ensimmäistä Grand Slam -turnaustaan, mutta sitä oli vaikea uskoa, kun hänen kovat lyöntinsä tekivät tuhoa Stephensin kenttäpuolella. Kalinina voitti avauserän kolmossijoitettua Stephensiä vastaan 6-4.

Toisen erän alussa Stephens karkasi 4-1 -johtoon, mutta Kalinina nousi tasatilanteeseen 5-5. Amerikkalainen onnistui kuitenkin viemään erän 7-5. Ennen kolmannen erän alkua pelaajat saivat helteen takia kymmenen minuutin tauon. Kalinina vaikutti silti kolmannessa erässä väsyneeltä. Stephens vei erän 6-2 ja jatkaa kolmannelle kierrokselle, jolla hän kohtaa Victoria Azarenkan.

Keskiviikkona varmistui myös, että Serena ja Venus Williams kohtaavat kolmannella kierroksella. Venus voitti toisen kierroksen ottelussaan italialaisen Camila Giorgin 6-4, 7-5 ja Serena saksalainen Carina Witthöftin 6-2, 6-2.

Williamsin sisarukset kohtaavat 30. kerran kiertueella. Serena johtaa keskinäisiä otteluita 17-12. Edellisen kerran he kohtasivat keväällä Indian Wellsissä. Se oli Serenan ensimmäinen turnaus synnytyksen jälkeen. Venus voitti sen ottelun.

Lue myös:

Murray katsomon puolelle, Nadal jyrää vakuuttavasti