Kontiselle työläs taisteluvoitto nelinpelin avauskierroksella – sekanelinpelissä tappio

Henri Kontisen pelit jatkuvat US Openin nelinpelissä, mutta sekanelinpelissä urakka päättyi avauskierrokseen.

tennis
Henri Kontinen ja John Peers kuvassa
Lehtikuva

Tenniksen US Openin miesten nelinpelin kakkossijoitetut Henri Kontinen ja John Peers joutuivat urakoimaan pitkän kaavan kautta avauskierroksen ottelussaan. El Salvadorin Marcelo Arevalo ja Meksikon Miguel Angel Reyes-Varela antoivat hyvän vastuksen, mutta Kontinen ja Peers voittivat lopulta 5-7, 7-6(7-2), 7-6(7-5). Ottelu kesti lähes kolme tuntia.

Avauserässä Kontinen menetti syöttönsä erän viimeisessä pelissä. Hän selvitti kolme eräpalloa hyvillä syötöillä, mutta teki neljännessä kaksoisvirheen.

Toista erää Kontinen ja Peers johtivat murrolla, mutta Peersin syöttö murrettiin, kun hän oli syöttämässä erää kotiin. Ratkaisua jouduttiin hakemaan katkaisupelistä, jonka suomalais-australialainen kaksikko voitti.

Kolmas erä meni myös tie-breakiin, jossa Kontinen ja Peers olivat jälleen parempia. Kaksoisvirheet olivat Kontisen ja Peersin kiusana läpi ottelun.

– Ensimmäinen erä oli tiukka, emmekä pelanneet siinä erityisen hyvin. Toinen erä oli meiltä parempi ja energisempi. Saimme siinä aika aikaisessa vaiheessa syötönmurron, ja tuli tunne, että pystymme kääntämään tämän.

– Olen tyytyväinen, että selvitimme kaksi tie-breakia. Meitä auttoi, että olemme olleet ennenkin vastaavassa tilanteessa, Kontinen kertoi.

Kontinen ja Peers kohtaavat toisella kierroksella ranskalaisparin Jeremy Chardy/Fabrice Martin.

– Täytyy syöttää paremmin kuin tänään. Jos onnistumme siinä, voimme mennä pitkälle. Täytyy katsoa videolta vastustajien pelaamista ennakkoon, Kontinen sanoi.

New Yorkissa on ollut kuuma sää, mutta Kontisen mukaan avausottelun aikana olot olivat siedettävät.

– Oli lämmintä, ja käsittääkseni sää viilenee lisää.

Muutama tunti nelinpelin jälkeen Kontinen pelasi sekanelinpelin avauskierroksen ottelunsa yhdessä taiwanilaisen Hao-Ching Chanin kanssa. Yhdysvaltalaiset Christopher Eubanks ja Cori Gauff voittivat Kontisen ja Chanin 6-4, 6-4, joten Kontisen urakka sekanelinpelissä päättyi.

Lue myös:

Kontinen ja Peers hakevat kaudelleen loppuhuipennusta

Lokakuussa nelinpelin tähtiloistoa Helsingissä – Kontisen ja Peersin lisäksi Talissa nähdään US Openin viime vuoden mestarit Rojer/Tecau

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat