Suora

  • Elävä arkisto esittää

Erikoinen tapaus hämmentää US Openissa – tuomaria syytetään kannustuspuheen pitämisestä pelaajalle kesken ottelun

Ruotsalaistuomari Mohamed Lahyani on kohun keskipisteessä.

tennis
Mohamed Lahyani.
AOP

Tenniksen kohupelaaja Nick Kyrgios on jälleen mukana siellä, missä tapahtuu. Tällä kertaa kohun keskipisteenä on kuitenkin ruotsalaistuomari Mohamed Lahyani.

Kyrgios oli tappiolla US Openin toisen kierroksen ottelussaan Pierre-Hugues Herbertiä vastaan 4–6, 0–3. Australialaisen peli näytti siltä, että hän ei edes yrittänyt voittaa. Näin ei käynyt suinkaan ensimmäistä kertaa Kyrgiosille.

Todella erikoiseksi tilanne muuttui, kun arvostettu tuomari laskeutui alas tuolistaan ja ryhtyi puhumaan Kyrgiosille. Lahyanin toimintaa on tulkittu kannustuspuheeksi Kyrgiosille. Kaikesta puheesta ei saanut selvää tv-kuvien kautta, mutta Lahyani sanoi Kyrgiosille ainakin: –Haluan auttaa sinua. Tämä et ole sinä. Tiedän sen. Olet hieno asia tennikselle.

Turnausjärjestäjät tutkivat asiaa. USA:n tennisliiton aikaisemman lausunnon mukaan Lahyani meni katsomaan Kyrgiosin tilaa, koska hän pelkäsi, että Kyrgios tarvitsisi lääkärin apua New Yorkin kuumuudessa. Lausunnon mukaan Lahyani olisi myös sanonut Kyrgiosille, että jos hänen välinpitämätön suhtautumisensa otteluun jatkuisi, hän joutuisi puuttumaan asiaan.

Tämän jälkeen ottelu kääntyi, ja Kyrgios voitti sen 4–6, 7–6, 6–3, 6–0. Kyrgiosin mukaan on naurettavaa väittää, että Lahyani valmensi häntä.

Kyrgiosin vastustajan Herbertin mukaan Lahyanin toiminta ei ollut asianmukaista.

– Se ei ole hänen tehtävänsä. Hän ei ole valmentaja, vaan tuomari. Jos hän tekee virheen, häntä pitää rangaista. Yleensä hän ei tee paljon virheitä, vaan on todella hyvä tuomari, Herbert sanoi.

Myös monet muut pelaajat kommentoivat asiaa.

– Se ei ole tuomarin rooli. Ymmärrän, mitä hän yritti tehdä, mutta hän oli Kyrgiosin luona liian pitkään. He keskustelivat. Keskustelut voivat muuttaa mielentilaasi, Roger Federer sanoi.

– En tiennyt, että tuomarit saavat pitää kannustuspuheita, naisten maailmanlistalla sijalla 41 oleva Donna Vekic twiittasi.

Tapausta ihmetteli myös entinen ATP:n tuomarien päällikkö Richard Ings.

– Yritän miettiä tilannetta, joka vaatisi tuomaria puhumaan yhdelle pelaajalle tuolla tavalla. Tuomitsin tuhansia otteluita. Olin ATP:n tuomarien päällikkö. En keksi yhtään, Ings twiittasi.

Lue myös:

Naisten kärkipelaajat ulkona US Openista – ykkös- ja kakkossijoitetut katsomon puolella

Kontiselle työläs taisteluvoitto nelinpelin avauskierroksella – sekanelinpelissä tappio

Lähteet: BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat