Hyppää sisältöön

Aki Salo on valittu Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen uudeksi johtajaksi

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallitus valitsi tänään uudeksi johtajaksi filosofian tohtorin Aki Salon.

Aki Salo Kuva: KIHU

Aki Salo, 54,työskenteli pitkään Iso-Britannian pikajuoksijoiden valmennusorganisaatiossa ja eri projektitehtävissä. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta Iso-Britanniassa Bathin yliopistossa erityisalueenaan liikunnan biomekaniikka.

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johtajaksi oli loppuvaiheessa ehdolla kolme kärkiehdokasta. Aki Salon ohella johtajan paikasta kamppailivat Kihun johtava asiantuntija Ari Nummela ja Lapin urheiluopiston vs. valmennuspäällikkö Mikko Pohjola. Kaikki kolme ovat väitelleet tohtoreiksi. Johtajan tehtävään haki kaikkiaan 16 henkilöä.

– Aki Salo on tehnyt pitkän uran urheilun ja tutkimuksen parissa. Hän on ollut mukana useissa huippu-urheilumenestykseen johtaneissa prosesseissa. Uskomme, että hänen kansainvälinen osaaminen ja verkostot ovat eduksi KIHUn sekä suomalaisen huippu-urheilun kehittämisessä, toteaa KIHUn hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Karjalainen.

Kihun johtajan paikka on suomalaisessa urheiluelämässä yksi merkittävimmistä. Tieteen ja tutkimuksen merkitys on urheilussa korostunut, kun suoritusten erot mitataan entistä pienemmillä marginaaleilla eri urheilumuodoissa.

.
.