Suomi paukutti miesten moukarista kolmosvoiton, EM-edustaja vältti katastrofin viime hetkellä: "En ole varmaan ikinä jännittänyt näin paljoa"

Henri Liipola oli pahoissa vaikeuksissa Ruotsi-maaottelussa Tampereella, mutta varmisti viimeisellä kovassa painetilassa moukarin kolmoisvoiton Suomelle.

Kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Suomen miehet juhlivat kolmoisvoittoa miesten moukarissa Ruotsi-ottelussa Tampereella. Voittajaksi nousi kuitenkin pieni yllätysnimi, kun Aaron Kangas oli ykkönen tuloksella 72,09.

– Kunto on säilynyt aika hyvin läpi kauden. Kaikki satsattiin viimeiseen. Se onnistui, Kangas iloitsi.

Tuomas Seppänen oli toinen tuloksella 70,77. Se oli Seppäsen kauden paras. Tilastoissa ennakkosuosikki otteluun oli Berliinin EM-kisoissakin Suomea edustanut Henri Liipola.

24-vuotias Liipola oli kuitenkin kovassa vaikeuksissa. Hän sai ensimmäisellä aikaiseksi itselleen vaatimattoman tuloksen 67,83. Sen jälkeen tuli kuitenkin neljä rastia tuloslistaan. Se olisi tällä kaudella ennätykseksi 75,47 heittäneelle Liipolalle katastrofi omaan tasoon verrattuna.

Liipola venytti kuitenkin moukarikisan vimeisellä heitolla itsensä kolmanneksi. Liipolan tulos oli 70,33.

– Tekniikkavaikeuksia on ollut pari kuukautta. Aika paljon jännitti. En ole ikinä jännittänyt varmaan näin paljoa, Liipola kertoi Yle Urheilulle.

– Oli vitsit aika vähissä. Onneksi pystyin pitämään pään.

Suomi kiri samalla paperimaaotteluun verratuna Ruotsia yhdellä pisteellä. Tilastojen mukaan Suomen pitäisi hävitä Ruotsille 30 pisteellä.

Moukari

1. Aaron Kangas 71,44

2. Tuomas Seppänen 70,77

3. Henri Liipola 70,33

4. Oskar Vestlund 69,11

5. Ragnar Carlsson 68,81

6. Mattias Lindberg 67,12

Pisteet 16–6

Lue lisää: