Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

HIFK ja Kärpät CHL-voittoihin – Patrick Thoresen liikaa Tapparalle

Jääkiekon CHL-liiga ensimmäinen pelikierros jatkui perjantaina. Tulessa oli neljä suomalaisjoukkuetta.

urheilu
Jussi Rynnäs, Kärpät
AOP

HIFK kohtasi CHL-avauksessaan Puolan hallitsevan mestarin GKS Tychyn. Stadilaiset jyräsivät vahvan kolmannen erän myötä 5-3 (1-1, 2-2, 2-0) -voittoon.

– Tiukka matsi, kuten numerot kertovat. Hyvä, että tappioasemasta käännettiin peli voitoksi, totesi taiston tauottua valmentaja Joonas Tanska.

– Ei se tietenkään valmista ole, tarkoitus on koko ajan eteenpäin mennä pitkänkin kauden aikana. Toisaalta taas hyvinä hetkinä näkyi paljon niitä asioita, joita on harjoiteltu. Viisi vastaan viisi pelissä välillä katoaa kiekollisesti pelistä punainen lanka, totesi Tanska

HIFK kohtaa seuraavaksi vieraskiertueellaan italialaisen HC Bolzanon sunnuntaina.

Kärpille vakuuttava avausvoitto

Kärpät aloitti CHL-taipaleensa vakuuttavasti, kun se kaatoi kotikentällään ranskalaisen Rouen Dragonsin maalein 4-0. Kärpät oli kuskin paikalla läpi illan, mutta päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan lukemat eivät kertoneet totuutta tasoerosta.

– Tasoero ei ollut mielestäni niin suuri. Tähän tulokseen tarvittiin ennen kaikkea maalivahti Jussi Rynnäksen erinomaista maalivahtipeliä. Vastustaja oli liukas ja käänsi peliä myös nopeasti. Ollaan onnellisia voitosta, mutta parantaa pitää sunnuntaina, Manner tuumi.

– Erikseen haluaisin vielä kiittää nelosketjua Humaloja-Sailio-Karvinen, joka oli erinomainen, Manner kiitteli.

Kärpät kohtaa seuraavaksi sunnuntaina saksalaisen Nürnbergin.

TPS koki tappion Malmössä

TPS iski yhteen kauden CHL-avauksessaan Malmö Redhawksien kanssa Ruotsin kamaralla. Malmö vei maalirikkaan ottelun maalein 8-4 (1-1, 4-0, 3-3).

– Vähän se aukesi toisessa erässä. Keskittyminen herpaantui. Välillä oli kuitenkin hyvää tekemistä, mutta väsyneenä ei tehty aina hyviä ratkaisuja. Pitäisi jaksaa kuitenkin keskittyä väsyneenäkin. Kaikkien pitää nyt miettiä mitä teki hyvin ja mitä ei, ettei tämmöistä tapahdu uudelleen. Kaksi tuli toki lopussa tyhjiin, joten numerot näyttää rumemmilta, TPS:n konkaripakki Ilkka Heikkinen muistutti.

TPS:n matka jatkuu seuraavaksi Saksaan, jossa vastaan asettuu sunnuntaina Red Bull Münich.

Tapparalle kirpaiseva tappio Norjassa

Tapparan CHL-kausi alkoi harmittavalla vierastappiolla Norjassa, kun koko ottelun alakynnessä ollut kotijoukkue Storhammar kaapi voiton lopulta voittolaukauskilpailun kautta maalein 3-2. Pitkän kaavan kautta lauotuissa voittolaukauksissa ykkösnimeksi nousi Norjan maajoukkuehyökkääjä Patrick Thoresen, joka upotti kolmesta yrityksestään jokaisen.

– Suurimman osan ajasta mehän olimme pelin päällä. Maalipaikkoja luotiin, mutta peliä me silti ei pystytty missään vaiheessa tappamaan, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi harmitteli ottelun jälkeen.

Tapparan taival jatkuu sunnuntaina, kun se matkustaa Tsekkeihin Trinecin vieraaksi. Trinec hävisi CHL-avauksensa Djurgårdenille rumasti maalein 1-6.

Ottelutulokset ja maalintekijät täältä

Lähteet: CHL-tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat