Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Sikiöseulonta
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Emil Ruusuvuori turnausvoittoon Italiassa – nousee tennislistalla 400 joukkoon

Tennislupaus Emil Ruusuvuori, 19, on voittanut uransa kolmannen ITF-turnauksen kaksinpelin Italian Piombinossa.

urheilu
Emil Ruusuvuori, Piombinon ITF-turnaus
Emil Ruusuvuori, Piombinon ITF-turnausTennisliitto

Kovilla kentillä pelatussa 15000 dollarin ITF-turnauksessa Ruusuvuori (ATP-439) oli vakuuttavassa vireessä alusta loppuun asti. Suomalainen eteni loppuotteluun voitettuaan neljä italialaista ilman erätappioita. Ykköseksi sijoitettu Ruusuvuori kukisti puolivälierässä viidenneksi sijoitetun Luca Giacominin (ATP-594) 6-3, 6-4 ja välierässä kolmanneksi sijoitetun Francesco Vilardon (ATP-523) 6-3, 6-2.

Loppuottelussa vastaan asettui seitsemänneksi sijoitettu saksalainen Sami Reinwein (ATP-791). 26-vuotias saksalainen oli myös edennyt loppuotteluun ilman erätappioita. Ruusuvuori kertoi välierävoittonsa jälkeen tykkäävänsä turnauksen erittäin nopeista kentistä ja se näkyi myös lauantaisessa finaalissa. Nuori tennislupaus oli alusta alkaen kuskin paikalla ja onnistui pitämään ottelun hallussaan vahvojen peruslyöntiensä turvin. Lopulta Ruusuvuori pääsi juhlimaan turnausvoittoa erin 6-1, 6-2. Kamppailu kesti tasan tunnin.

Kaksinpelin turnausvoitto on Ruusuvuoren uran kolmas ITF-tasolla. Aiemmat voitot tulivat niin ikään kovilla kentillä tämän vuoden touko-kesäkuun vaihteessa Espanjassa ja viime marraskuussa Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. Myös nelinpelissä suomalaisella on kolme turnausvoittoa, joista jokainen on tullut tämän vuoden aikana.

Turnausvoitto nostaa Ruusuvuoren hänen uransa korkeimpaan sijoitukseen maailmanlistalla. Hän tulee nousemaan 400 parhaan joukkoon reilun viikon päästä julkaistavalla listalla. Suomalaisen nousu maailmalistalla on ollut hienoa tänä vuonna, sillä hän aloitti vuoden listan sijalta 671.

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat