1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

ManU-fanit tukivat Hegeliä siteeraavaa Mourinhoa ja pilkkasivat seurapomoa kitkerillä lentokoneterveisillä: "Epäonnistumisen asiantuntija"

Lentokone hilasi varapuheenjohtaja Ed Woodwardia pilkkaavaa lakanaa Valioliiga-ottelun yhteydessä Burnleyssä.

Kuva: AOP

Turf Moor -kentän yllä nähtiin erikoinen tapaus sunnuntaina juuri ennen Burnleyn ja Manchester Unitedin välisen ottelun alkuvihellystä. Pienlentokone hilasi perässään lakanaa, jossa luki: – Ed Woodward a specialist in failure. Ed Woodward, epäonnistumisen asiantuntija.

Viesti oli ManU-fanien terveiset Ed Woodwardille, Manchester Unitedin varapuheenjohtajalle.

Kuva: AOP

Kannattajat ovat turhautuneita tapaan, jolla Woodward johtaa seuraa. Sen sijaan fanit tukevat manageri Jose Mourinhoa, joka ei omasta mielestään saanut siirtoikkunan aikana riittävästi uusia hankintoja puolustukseen. ManU oli sekä Leicesterin Harry Maguiren että Tottenhamin Toby Alderweireldin perässä, mutta Woodward piti kukkaron supussa.

Burnley-peli alkoi Unitedin kannalta hyvin, sillä Romelu Lukakun kaksi maalia siivittivät ManUn kahden maalin taukojohtoon. Se sai kannattajat laulamaan Mourinhon ylistyslauluja.

Mourinho on akuutin potku-uhan alla, sillä United on hävinnyt Valioliigassa jo kahdesti: Brightonille ja Tottenhamille. Mourinho on keskittynyt lehdistötilaisuuksissa muistuttamaan toimittajia loistavasta menneisyydestään. Perjantaina hän kertoi olevansa yksi suurimmista valmentajista ja siteerasi jopa filosofi Georg Wilhelm Friedrich Hegeliä.

–Hegelin mukaan totuus piilee kokonaisuudessa, Mourinho sanoi.

Sillä hän tarkoitti, ettei managerin uraa pitäisi arvioida yksittäisten tuloksien perusteella vaan koko historiaan peilaten.

United-fanit ovat käyttäneet lentokoneterveisiä aiemminkin. Vuonna 2014 he vaativat Sir Alex Fergusonin korvanneelle managerille David Moyesille potkuja samalla keinolla.

Lue myös:

Valioliigan Kisaopas 2018-2019

Mitkä potkut? José Mourinho siteerasi kuuluisaa filosofia, hehkutti itseään yhdeksi maailman parhaista ja lyttäsi toimittajien perustelut