Kärpät teki yhdeksän, Tappara kahdeksan maalia – Suikkasen HC Bolzano koulutti HIFK:ta CHL:ssä

Jääkiekon CHL-kierroksella Kärpät ja Tappara nautiskelivat osumista, kun taas HIFK ja TPS kärvistelivät vierastappiot.

urheilu
Kai Suikkanen, HC Bolzanon päävalmentajavelho
Kai Suikkanen, HC Bolzanon päävalmentajavelhoAOP

Kärpät otti CHL:n avausottelussaan perjantaina vakuuttavan 4-0-voiton ranskalaisesta Rouen Ice Dragonsista ja jatkoi sunnuntaina kaatamalla saksalaisen Thomas Sabo Ice Tigersin maalein 9-3 (2-0, 4-2, 3-1).

– Meiltä onnistunut suoritus tänään. Numerot kannattaa unohtaa. Saatiin se viides maali, niin se ratkesi se peli siihen. Onnistuttiin omassa pelissä. Liikuttiin hyvin ja saatiin vastustajan vahvuudet kuriin. Alussa heillä oli vaarallisia vastahyökkäyksiä ja tuntui, että tulee kova peli, mutta me oltiin aika tehokkaita ja tehtiin hyviä maaleja.

– Viides maali katkaisi sitten vastustajan selkärangan. He ottivat jäähyjä ja loppupeli oli ylivoimaharjoittelua. Joukkueelta kuitenkin erittäin hyvä suoritus, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kehui suojattejaan taiston tauottua.

Kuumassa mittelössä jaettiin viisi suihkukomennusta ja jäähyminuutteja vihellettiin yhteensä 171. Kärppä-ikoni Lasse Kukkonen koki muun muassa vastustajan suorittaman polvitaklauksen, josta ropisi ulosajo.

Kärpät kohtaa seuraavaksi avauskierroksen vastustajansa Rouen Ice Dragonsin Ranskan kamaralla. Ottelu pelataan perjantaina 7.9. klo 21.00 Suomen aikaa.

Tappara tehokas viimeistelyssä

Tshekin viime kauden hopeajoukkue HC Ocelari Trinec oli paperia Suomen hopeajoukkue Tapparan käsittelyssä. Tappara voitti vieraskaukalossa peräti 8-2.

– Ensimmäinen erä oli aika tasainen. Vastustaja kävi kovaa kiinni, mutta saimme tärkeän maalin, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi tuumi.

– Tuntui, että vähän joka paikasta meni sisään. Vastustaja oli hyvin luisteleva joukkue. Lukemat vähän mairittelevat meitä. Maalipaikoissa onnistumiset erottivat joukkueet tänään, Rautakorpi sanoi.

"Äijäjoukkue" HC Bolzano kuritti HIFK:ta

Kai Suikkasen valmentama italialainen HC Bolzano oli kotikaukalossaan vahva ja voitti HIFK:n lukemin 4-1.

– Tänään hävisimme paremmalle joukkueelle. He olivat vahvoja ja kärsivällisiä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myönsi.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, jatkossa meillä tuli puolustuspelaamisessa sellaisia virheitä, joita ei saa tällä tasolla tulla, Selin harmitteli.

Brett Findlay vei kolmannessa erässä HC Bolzanon jo kolmen maalin johtoon, eikä HIFK tästä enää toipunut.

– Ei tästä lopulta jäänyt muuta käteen kuin opittavaa. Nämä ovat miesten pelejä, Selin painotti.

TPS:lle toinen tappio

TPS jatkoi vieraskiertuettaan Ruotsista Saksaan, jossa se kohtasi Red Bull Münchenin. Kotijoukkue oli lopulta parempi maalein 5-1 (0-0, 2-0, 3-1).

Münchenissä nähtiin sikäli erikoinen ottelu, että kaikki kuusi maalia syntyivät ylivoimalla.

– Niin taisi tällä kertaa käydä. Itse pelihän oli tasaista ja oltiin mielestäni jopa hieman parempia tasakentällisin pelatessa. Kaveri sai pari onnistumista ylivoimalla ja se tuntui nostavan heidän itseluottamustaan.

– Meillä taas oli hieman vaikeaa alivoiman kanssa. Se ratkaisi tämän pelin. Erikoispelaaminen on aina tärkeässä roolissa ja siihen me tänään kaaduttiin, harmitteli TPS:n maalilla torjunut Rasmus Tirronen.

TPS kohtaa seuraavaksi müncheniläiset Turussa ensi torstaina.

CHL-kierroksen tulokset ja maalintekijät täältä

Lähteet: CHL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat