Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Helmarit voitto mielessä karsintapäätökseen – TV2 näyttää MM-karsintaottelun tiistaina

Vierastappio kivikovalle Espanjalle vei tiistaisesta Itävalta-pelistä suurimman panoksen, mutta naisten jalkapallomaajoukkue on suunnannut katseet jo tulevaan.

urheilu
Eveliina Summanen
Eveliina SummanenAOP

Helmareiden unelma ensi vuoden MM-lopputurnauksesta karahti lopullisesti karikkoon karsintarupeaman viimeistä edellisessä pelissä viime perjantaina.

– Jos otetaan voitto, niin parempi maku jää. Tietysti karsiutuminen on suuri pettymys, kisapaikkaa lähdimme hakemaan. Harmittaahan se, että MM-kisat jää kokematta, Linda Sällström miettii lähtökohdat otteluun Wiener Neustadtissa.

Maajoukkueessa 11 vuoden aikana 35 maalia tykittänyt Sällström, 30, on joukkueen kokenutta kaartia. Tulevaisuuden hän näkee hyvänä ja toivoo olevansa itsekin mukana rakentamassa maajoukkueen "uutta nousua".

– Edellisissä EM-karsinnoissa oli aika nuori joukkue, joka on nyt kasvanut. Pelaajina ja ihmisinä, ja joukkueena hitsautunut yhteen. Jos sama runko jatkaa, se on positiivista. Ja nuoremmista ikäluokista tulee lupaavia pelaajia.

– Itse nautin edelleen pelaamisesta ja koen, että pystyn vielä kehittymään. Alkaahan minulla ikää jo olla, en pidä paikkaa itsestäänselvyytenä. Voihan olla, että valmentaja haluaa seuraaviin karsintoihin ajaa sisään nuorempia, mutta käytettävissä olen, vakuuttaa Sällström.

Nuoremman pelaajiston yksi vahvoista tulijoista on Eveliina Summanen, 20. Hän sai karsintojen loppuvaiheisiin vastuuta ja uskoo Sällströmin tavoin tulevaisuuteen.

– Kyllä meidän pelimme on kehittynyt. Se on hyvä merkki tulevia karsintoja ajatellen, Summanen miettii.

Tuore tulokas on kokeneemman toverin kanssa samaa mieltä tuosta tiukemmasta hitsautumisesta. Ehkä jo karsinnat kohti EM 2021 -turnausta tuovat tulosta, vaikka eurooppalainen kilpailu varmasti jatkaa kovenemistaan. Yhtenäisyys on yksi voima, joka voisi pitää Suomea kovassa kilpailussa mukana.

– Kyllä noilta kokeneemmilta saa aina uusia hommia omaan tekemiseen. Ja kunnioitus on molemminpuolista. Ei ole mitään hirveää "junnutusta" käynnissä, Summanen nauraa.

Jalkapallon naisten MM-karsintaa; ti 4.9. Itävalta-Suomi klo 18 TV2 _ _

MM-unelmasta luopumaan joutunut Helmarit hamuaa Itävallasta vielä lohkon kakkospaikkaa: “Pelaamme kunniasta sekä rankingpisteistä”

Helmareiden oljenkorsi katkesi MM-kisoihin – "Pari hyvää jaksoa ei vain riitä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat