Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

US Openissa jättiyllätys: Sijoittamaton australialaiskonkari passitti Federerin katsomoon

29-vuotias australialainen John Millman vastasi US Openin päivän suurimmasta yllätyksestä.

tennis
John Millman tuulettaa, Roger Federer taustalla.
John Millman tuulettaa voittoa.AOP

Sveitsin Roger Federer on pudonnut jatkosta Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa. Australian sijoittamaton John Millman kukisti Federerin New Yorkissa miesten kaksinpelin neljännellä kierroksella 3–6, 7–5, 7–6 (9–7), 7–6 (7–3). Federer oli sijoitettu turnauksessa toiseksi. Millman on maailmanlistan 55:s.

Millman tarvitsi Federerin peittoamiseen New Yorkissa hieman yli kolme ja puoli tuntia. Federer oli voittanut pelaajien ainoan aiemman keskinäisen kohtaamisen Australian Brisbanessa vuonna 2015.

Federer teki ottelussa peräti 76 niin sanottua helppoa virhettä, kun Millmanilla kertyi sarakkeeseen 28 merkintää. Federerillä oli toisessa ja kolmannessa erässä eräpallot, mutta hän menetti ne ja hävisi lopulta erät.

– Aluksi tuntui siltä, että olin kuin peura ajovaloissa. Tämä on uskomatonta. Kunnioitan Rogeria todella paljon, hän on sankarini, kolmannella ottelupallollaan kamppailun ratkaissut Millman sanoi heti pelin jälkeen.

Federer putosi Yhdysvaltain avoimissa ennen puolivälieriä ensi kertaa sitten vuoden 2013. Silloin hänet kaatoi neljännellä kierroksella Espanjan Tommy Robredo.

Federer on voittanut miehistä eniten Grand Slam -kaksinpelifinaaleja, 20. Hän on voittanut Yhdysvaltain avoimet viidesti vuosina 2004–2008.

Millman kohtaa puolivälierissä Serbian Novak Djokovicin. 29-vuotias australialainen ei ole koskaan aikaisemmin pelannut Grand Slam -turnauksen puolivälierissä.

Lue myös:

Djokovic huhki helteessä kahdeksan parhaan joukkoon – "Täytyy antaa Joaolle tunnustusta"

Suarez Navarro juhli syntymäpäiväänsä pudottamalla Sharapovan jatkosta

Nishikori ja Keys etenivät puolivälieriin Yhdysvaltain avoimissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat