Klopp pestasi Liverpooliin Guinnessin ennätyskirjasta valmentajan – "Oudoin jalkapallopesti koko futismaailmassa"

Liverpoolin palkkaamalla tanskalaisella Thomas Grønnemarkilla, 42, on hallussaan todennäköisesti koko jalkapallomaailman kummallisin ammattipesti.

Jürgen Klopp Kuva: AOP

Liverpool palkkasi täksi kaudeksi suurella rahalla pelaajia, kuten brassimolari Alissonin, saman maan keskikenttätaituri Fabinhon ja Guinean futishelmi Naby Keitan, mutta joukkueen valmentaja Jürgen Klopp oli kuitenkin yksistään oudoimman hankinnan takana.

Saksalaismanageri Klopp luki kotimaansa lehdestä eräänä kesäaamuna, että muuan Thomas Grønnemark on heittänyt jalkapalloa ennätyspitkän heiton – yli 51 metrin matkan ja päätti kutsua mysteerimiehen Anfieldille.

Tästä lähti liikkeelle ajatuksen tasolla "heittovalmentajan" värväysidea, ja tätä nykyä Liverpoolin valmentajien palkkalistoilta löytyy Ranskan harjoitusleirillä ennen kauden alkua mukana jo olleen Thomas Grønnemarkin nimi.

– Tiedän kyllä, että tämä on ehdotomasti oudoin pesti koko maailmassa, sanoo Grønnemark BBC:lle ja arvelee olevansa jalkapallossa maailman ensimmäinen sivurajaheittojen valmentaja.

Ei toista Stokea

Entinen Stoken keskikenttäpelaaja Rory Delap oli aikoinaan tunnettu Valioliigassa pitkien sivurajaheittojen erikoismiehenä. Grønnemark sanoo, ettei hän ole tekemässä kuitenkaan Liverpoolista "toista" Stokea.

Jalkapalloasiantuntija, entinen Arsenal-kärki Ian Wright totesi tämän viikon maanantain radio-lähetyksessä, että Liverpoolin puolustaja Joe Gomez on heittänyt kauden avausmatseissa hyviä, vaarallisia sivurajaheittoja, jollaisia ei ole ennen nähty Poolissa..

BBC:n mukaan viime lauantain 2-1-voittopelissä Leicesteriä vastaan Liverpoolilla oli kamppailussa yhteensä 54 sivurajaheittoa.

– Jos olisin itse puolustaja, niin en haluaisi olla takalinjoilla, kun Gomez linkoaa heittoja kentälle. En sanoisi, että Liverpool heittää koko ajan pitkiä heittoja, mutta toisaalta et koskaan voi vastustajana tietää, milloin niin käy, puntaroi Grønnemark.

Tanskan maajoukkuepuolustaja Andreas Poulsen, joka siirtyi Midtjyllandista Borussia Mönchengladbachiin, on kohentanut esimerkiksi Grønnemarkin alaisuudessa sivurajaheittojen pituutta 25 metristä 38 metriin. Spesialistin mukaan heitoissa on jopa 25-30 teknista seikkaa, jotka pitää ottaa ihannetilanteessa huomioon.

Urheiludata Opta Sportsin tietojen mukaan Valioliigassa olisi tehty 20 maalia sivurajaheittojen avulla viimeisen viiden kauden aikana ja alkukaudesta 2018-19 vain yksi täysosuma.