Suora

  • Urheiluruutu

Joshua testaa Povetkinin – sen jälkeen edessä megaottelu

Raskaansarjan megaottelua aletaan puuhata Wilder-Fury -ottelun jälkeen

nyrkkeily
Anthony Joshua kuvassa
Anthony Joshua. (Arkistokuva)EPA

Ammattinyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari (liitot WBA, IBF, WBO ja IBO) Anthony Joshua keskittyy tällä hetkellä vain seuraavaan vastustajaansa, Venäjän Aleksandr Povetkiniin. Joshua ja Povetkin ottelevat MM-titteleistä 22. syyskuuta Lontoon Wembleyllä. Sen jälkeen Joshuaa odottaa megaottelu Deontay Wilderia tai Tyson Furya vastaan.

– Povetkin on massiivinen uhka, koska hän haluaa paikalleni, Joshua ennakoi seuraavaa kamppailuaan Sky Sports -kanavalla.

Joshua, 28, on voittanut kaikki 21 ammattilaisotteluaan. Hän otteli viimeksi Wembleyllä huhtikuussa 2017, jolloin hän riisti nipun mestaruusvöitä ukrainalaiselta Vladimir Klitshkolta. Sen jälkeen hän on kurittanut kehässä köykäisempiä vastustajia, Carlos Takamia ja Joseph Parkeria.

– Enää minun ei tarvitse todistella kenellekään mitään. Olen näyttänyt kykyni ja nyt minun täytyy vain säilyttää asemani huipulla, mikä tosin on kaikkein vaikeinta näissä hommissa, Joshua muistutti.

Taivas auki Povetkinille

Povetkin, 39, on päinvastaisessa tilanteessa. Hänen 35 ottelun listaansa rumentaa vain tappio Vladimir Klitshkolle vuonna 2013, mutta edessä lienee uran viimeinen iso tili. Yllätysvoitto tosin avaisi näkymät vielä isompaan tilipäivään uusintaottelussa Joshuan kanssa tai kamppailussa Wilderia tai Furya vastaan.

– En voi missään tapauksessa väheksyä Povetkinia. Nyt otellaan lajin huipulla, joten jokaisen vastustajan kanssa pitää olla tarkkana, Joshua totesi.

Joshua kertoo, ettei hän mieti vielä seuraavia otteluita, mutta jatkonäkymät olisivat herkulliset Povetkin-voiton jälkeen. Joshua-Povetkin ja Wilder-Fury kelpaavat hyvin välieriksi otteluun, jossa hätyyteltäisiin taas lajin palkkioennätyksiä.

– Wilderin ja Furyn sopimus ei oikeastaan yllättänyt minua. He ovat urallaan jo siinä vaiheessa, että he kaipaavat vain merkityksellisiä otteluita, Joshua totesi.

Wilder, 32, on WBC-liiton maailmanmestari. Fury yllätti Klitshkon vuonna 2015, mutta jäi maailmanmestarina ottelutauolle henkilökohtaisten ongelmien takia. Tänä vuonna Fury on voittanut molemmat ottelunsa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat