Salibandy-ikoni ja maajoukkuetähti päätti huikean uransa

Naisten salibandymaajoukkueen tähtipelaajiin lukeutuva ja maan pääsarjassa kausina 2005-2018 uurastanut Nina Rantanen (os. Rantala) on kertonut lopettamispäätöksestään Facebook-tilillään.

urheilu
Nina Rantala
Nina RantalaAOP

Classicin monivuotinen luottohyökkääjä Nina Rantanen (os. Rantala) kertoi lopettamispäätöksestään samana päivänä, kun viime vuoden hopeajoukkue paljasti nettisivuillaan rajusti uudistuneen tamperelaisjoukkueen.

Nykyinen Nina Rantanen (os. Rantala) ohitti puoli vuotta sitten kaikkien aikojen pistetilastossa joukkueensa päävalmentaja Katriina Saarisen.

Classicin kapteenina ansiokkaasti toimineella, 30-vuotiaalla Nina Rantalalla on nimissään lukuisia naisten Salibandyliigan ennätyksiä. Hän jakaa muun muassa eniten Suomen mestaruuksia kahmineen naisen tittelin (kahdeksan SM-kultaa).

Hän on paitsi tilastoykkönen pisteissä (655), niin paras myös kaikkien aikojen syöttötilastossa (306). Lisäksi Ninalla on yhden kauden piste- ja syöttöennätys (44+40=84, kaudella 2016-17) sekä saalistanut yhdessä naisten liigapelissä eniten pisteitä (7+5=12, vuosi 2016).

Maajoukkueessa Nina Rantanen (os. Rantala) on kolmanneksi paras Suomen pistenainen kautta aikojen tehomerkinnöillään 44+52=96.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat