Suora

  • Muutoksia HJK:ssa - saako Lehkosuo potkut?
  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

Kaikkien aikojen pistelingon Nina Rantasen päätös lopettamisesta ei ollut helppo – intohimo salibandya kohtaan kuuluu yhä entisen maajoukkuekapteenin puheessa

Nina Rantanen, 30, ei usko palaavansa liigakaukaloihin, vaikka joku muu näin saattaa ajatellakin.

salibandy
Nina Rantala
Nina Rantanen.AOP

Tampereen Classicin ja Suomen maajoukkueen kapteenin Nina Rantasen (os. Rantala) päätös lopettamisesta tuli pitkän harkinnan jälkeen.

30-vuotiaan huippuhyökkääjän kausi päättyi huhtikuussa ja hän sopi seurajoukkueensa kanssa miettivänsä kesän yli päätöstään. Peruskunto pysyi yllä jatkamista varten, mutta lopullinen päätös tuli elokuun alussa.

– Vuoden 2015 MM-kotikisojen jälkeen ajattelin laittaa vielä kerran kaiken peliin Bratislavan kisoja varten, Rantanen taustoittaa kahden viime kauden ajattelutapaansa.

– Salibandy on minulle todella tärkeä asia elämässä, eikä tämä ollut tosiaan helppo päätös. Nyt oli kuitenkin vielä hyvä hetki, kun paikat pysyivät koko uran ehjänä ja pelaaminen tuntui hyvältä.

Rantanen jatkaa vahvasti salibandyn parissa, sillä hän on ollut jo neljä vuotta täysipäiväisesti Classicin palkkalistoilla. Hänellä olisi ollut myös seuran tuki ja taloudelliset edellytykset jatkaa, joten lopettaminen oli täysin oma päätös.

– Onhan tässä haikeuttakin aika paljon ilmassa ja eilen liikutuin, kun muistelin kaikkia juttuja. Olen etuoikeutettu jäämään seuralle töihin. Näen näitä ihmisiä halleilla ja seuratyössä, eli salibandy ei katoa elämästä mihinkään. Se helpottaa aika paljon.

Nina Rantala
Nina Rantanen maajoukkuepaidassa 2017.Ville Vuorinen

Comebackia ei tule, vaikka Pasi Peltola niin väittäisi

Uransa ikimuistoisimpia hetkiä luetellessaan Rantanen keksii nopeasti kolme. Kuljunmaan Palloseurassa voitettu C-tyttöjen SM-kulta, joka oli hänen ensimmäinen iso voittonsa. Classicissa voitettu ensimmäinen SM-kulta, joka ratkesi viidennessä ottelussa kotikentällä Tampereella. Ja kaksi viimeistä MM-hopeaa, joiden rankkaritappiot kismittävät yhä, mutta yhteinen matka lämmittää.

Muistojen välissä Rantasesta on kehittynyt Salibandyliigan kaikkien aikojen tehokkain pelaaja. Historiaan jäävät lukemat 269 runkosarjan ottelua, 349 maalia ja 306 syöttöpistettä. Maajoukkueessakin tehot 44+52=96 riittävät kaikkien aikojen kolmanneksi tehokkaimman titteliin.

– Olen aina halunnut tehdä asiat arjessa hyvin ja joukkueen eteen. Ilman huikeita pelikavereita en olisi myöskään tehnyt yhtään pistettä. Henkisesti olen ollut vahva käsittelemään vaikeita hetkiä.

– Suurin vahvuuteni on kuitenkin aina ollut intohimo salibandya kohtaan.

Intohimo salibandyyn käy hyvin ilmi lyhyen haastattelunkin aikana, kun jokainen vastaus tulee melkoisella tunteenpalolla. Silti ura päättyy nuoressa 30 vuoden iässä, mikä herättää heti kysymykset comebackista.

– Jos toiminnanjohtaja Pasi Peltolalta kysytään, niin hän pitää sitä varmasti todennäköisenä. Itse olen aika varma, ettei minua enää liigakentillä nähdä. Ikinä ei saa sanoa, ettei koskaan, mutta aika kaukaiselta tuntuu.

Lue myös:

Salibandy-ikoni ja maajoukkuetähti päätti huikean uransa

Rantalasta kaikkien aikojen pisteykkönen naisten Salibandyliigassa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat