Hyppää sisältöön

Tahvanainen ja Palmi johtivat Susijengin voittoon Latviasta - Wilsonin loukkaantuminen takaisku

Ville Tahvanainen, toisen polven koripalloilija, heitti 24 pistettä toisessa miesten maaottelussaan.

Ville Tahvanainen Kuva: AOP

Ville Tahvanainen, 18, pelasi viime viikolla uransa ensimmäisen miesten koripallomaaottelun, kun ensi viikolla käynnistyvään MM-jatkokarsintaan valmistautuva Suomi löi Latvian Espoossa. Tuolloin Tahvanainen jäi vaille pisteitä, mutta perjantaina hän täräytti uransa toisessa miesten maaottelussa 24 pistettä, kun Suomi nujersi Riikassa Latvian 86-84.

Tahvanainen nakkasi kolmosellaan Suomen kuuden pisteen johtoon (83-77), kun peliaikaa oli jäljellä vajaa minuutti, vaikka oli siihen mennessä heittänyt kolmosensa tarkkuudella 1/6. 12 sekuntia ennen loppua Alex Murphy heitti sivurajan suoraan ulos kentältä, mutta Latvia ei viimeisessä hyökkäyksessään saanut koria aikaan ja Suomi vei voiton 86-84.

Toisen polven maajoukkuekoripalloilija Tahvanainen loisti viime kesänä alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa erityisesti kolmosheittäjänä. Latviaa vastaan hänen kaukoheittonsa kangerteli (kolmoset 2/7), mutta kakkosensa nuori takamies upotti tarkkuudella 7/8.

Ensi viikolla käynnistyvän MM-jatkokarsinnan kokoonpanokeskusteluun heitti nimensä myös Topias Palmi, joka oli Suomen toiseksi paras pistemies 18 silmällä. Palmin neljästä kolmosyrityksestä onnistui kolme. Suomen hyviin uutisiin kuului myös Tuukka Kotin paluu maajoukkuepaitaan koko kesän vieneen jalkapöytämurtuman jälkeen. Kotti laittoi ensimmäisen heittonsa sisään ja keräsi 15 minuutissa kolme pistettä sekä kolme puolustuslevypalloa.

Jobinpostia oli sen sijaan pelinjohtaja Jamar Wilsonin loukkaantuminen. Wilson kaatui kolmannella neljänneksellä ja linkutti vaihtoon, mistä hän ei enää palannut kentälle. Latvian kirkkain tähti Kristaps Porzingis oli paikalla Riikassa, mutta vain pikkutakissa, sillä hän kuntouttaa viime kaudella loukkaantunutta polvensa eturistisidettä.

Suomi kohtaa MM-jatkokarsinnan ensimmäisissä peleissä ensi viikolla Bosnia-Hertsegovinan ja Ranskan.

.
.