Tappara ja Kärpät voittivat – JYPillä tappiollinen CHL-kotiavaus

Jääkiekon CHL:ssä JYP koki kotonaan 2-6-tappion HC Pilsenille, Tappara otti Hakametsässä 6-1-voiton Storhamarista ja Kärpät jatkoi F-lohkossa lentokeliään nousemalla tappioasemasta 4-2-voittoon Rouenia vastaan.

Nicklas Lasu #31, Kärpät Kuva: Tomi Hänninen

JYP koki CHL-kauden kotiavauksessaan alkulohkon toisen tappionsa, jälleen tshekkiläiselle HC Pilsenille. Jyväskylässä vieraillut joukkue tylytti isäntiään perjantaina 6-2-lukemin. Vajaa viikko sitten JYP hävisi niin ikään Pilsenille, silloin lukemat olivat 2-4.

– Lukemat ovat tylyt, mutta kaikesta huolimatta meillä oli tänään huippujoukkue vastassa. Kyllähän se tiedettiin, siinä ei ole mitään nokan koputtamista. Saimme esimakua Tshekin päässä, mutta pyrimme tekemään omaa peliä valmiimmaksi, JYPin valmentaja Jukka Ahvenjärvi kertoi.

Ahvenjärvi jäi kaipaamaan huolellisuutta.Valmentajaa harmitti myös jäähyjen määrä. JYP kärsi rangaistuksista myös joukkueiden avauskohtaamisessa.

– Emme me tuollaisia voi yksinkertaisesti ottaa. Alivoimapelaajamme tekivät ison työn, siitä pitää nostaa heille hattua.

Tappara kuittasi kalavelat Storhamarille

Tappara ratkaisi ottelunsa norjalaista Storhamaria vastaan kotiyleisönsä edessä kahdessa ensimmäisessä erässä. Avauserässä syntyi kolme maalia, toisessa erässä kaksi. Tappara juhli selvää voittoa 6-1-lukemin.

Tuloksen myötä Tappara kuittasi norjalaisille elokuun lopulla pelatun avauskohtaamisen tuloksen. Tuolloin Storhamar voitti voittomaalikilpailun jälkeen.

Kirvesrintojen päävalmentaja Jukka Rautakorpi kehui joukkueensa työmiesasennetta.

– Puolustettiin ja hyökättiin hyvin yhdessä ja pysyttiin kasassa. Hyvä, tuohon pelin virtaukseen sopiva pelitapa, mihin joukkue oli hyvin sitoutunut. Olimme sitten myös tehokkaita paikoissa. Ennen kaikkea hyvä joukkueen suoritus, Rautakorpi kiteytti.

Tapparalta onnistuivat kahdesti maalinteossa niin Tomas Zaborsky kuin Niko Ojamäki. Jarkko Malinen kirjautti tililleen kolme syöttöä.

Kolmen ottelun jälkeen Tappara on voittanut CHL:ssä kaksi peliä kolmesta ja johtaa E-lohkoa.

Kärpät nousi tappioasemasta vierasvoittoon

Kärpät jatkaa F-lohkossa puhtaalla pelillä kolmen ottelun jälkeen. Perjantain myöhäisottelussa oululaisseura kukisti ranskalaisen Rouenin 4-2-lukemin vieraskaukalossa.

Alku oli suomalaisten kannalta kaikkea muuta kuin mainio. Kun ottelua oli pelattu reilut 18 minuuttia, Rouen johti 2-0. Kärpät ei kuitenkaan luovuttanut. Toisessa erässä Kärpät tuli tasoihin ja siirtyi johtoon pian tasoituksen jälkeen. Loppulukemat 4-2 sinetöi päätöserässä tyhjään maaliin Kärppien Nicklas Lasu, joka nakutti tehotililleen illan aikana komeat pisteet 2+1.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli luonnollisesti tyytyväinen tapaan, jolla voitto irtosi Ranskassa.

– Tarvitaan tällaisia kaikenlaisia hetkiä, että on mahdollisuus kasvaa. Tämän pelin aikana se riitti sitten voittoon, mutta oli tosi kova taistelu. Maalivahdeille erityisarvo tästä pelistä. Vastustajan molari oli hyvä, mutta kyllä meilläkin Veini (Vehviläinen) otti tosi tärkeitä torjuntoja. Tämä oli hieno voitto joukkueelle eikä missään nimessä helppo peli, Manner vakuutti.

CHL-kierroksen maalit ja muut ottelutulokset täältä