Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Yhdistetty ja Parude

Pitkämäki lykkää päätöstään keihäsuransa tulevaisuudesta – "Varmaan marraskuuhun mennessä"

Polvileikkauksestaan toipuva keihäänheittäjä Tero Pitkämäki pääsee jo kävelemään, mutta ei halua arvuutella keihäsuransa tulevaisuutta.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki.
Tero Pitkämäki ei osaa vielä arvioida tulevaisuuttaan.Tomi Hänninen

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen kausi päättyi jo alkukesällä polven eturistisidevammaan. Pitkämäen tukijalan polvi vääntyi kesäkuussa Paavo Nurmen kisojen viimeisessä heitossa, jonka seurauksena polven eturistiside meni poikki.

Berliinin EM-kisat oli pakko jättää väliin, ja polvi leikattiin elokuun alussa. Pitkämäen mukaan polvileikkaus meni suunnitellusti ja kuntoutus on saatu hyvään vauhtiin.

– Olen kuntouttanut polvea nyt kuukauden, hyvin on parantunut, aikataulussa ollaan. Pääsen jo hyvin kävelemään, Pitkämäki kertoi Yle Urheilulle.

Polvea on kuntoutettu huolellisesti, mutta kuntoutus kestää vielä kuukausia.

– Olen tehnyt kaikkeni kuntoutuksen eteen. On tulevaisuus sitten millainen tahansa, polvi pitää kuntouttaa niin hyvin kuin vain mahdollista. Olen tehnyt asioita sen mukaisesti.

Pitkämäen mukaan on vielä ennenaikaista arvioida hänen keihäsuransa tulevaisuutta.

– Leikkauksesta on vasta kuukausi ja kuntoutusta edessä vielä useita kuukausia. Tehokkaamman urheilun aika on vasta neljän-kuuden kuukauden kuluttua. Nyt on edettävä maltilla, Pitkämäki painotti.

Päätösten aika vasta loppusyksyllä

Pitkämäki painottaa, että suurten päätösten aika on vasta myöhemmin.

– Elän polveni ehdoilla ja mitään aikaikkunaa päätöksille on vaikea sanoa. Varmaan marraskuuhun mennessä, Pitkämäki arvioi.

– Olen vielä "raakilevaiheessa" ja päässyt vasta äskettäin kunnolla kävelemään. Nyt on huono vaihe tehdä ratkaisuja, haluan aikaa tuumailla fiiliksiäni ja motivaatiotani huippu-urheilu-uran jatkamisesta.

Pitkämäki ei lähde arvailemaan, vieläkö hänen komea keihäsuransa voisi jatkua.

– On hyvin vaikea sanoa mitään, en ole kallistunut vielä kumpaankaan suuntaan. Olen siirtänyt päätöksiäni tietoisesti eteenpäin, koska haluan keskittyä kuntoutukseeni, Pitkämäki totesi.

Pitkämäen kannalta on hyvä asia, että ensi vuoden yleisurheilun MM-kisat järjestetään vasta syys-lokakuun vaihteessa Dohassa.

Lue lisää:

Jättipettymys: Tero Pitkämäki ei lähde EM-kisoihin

Näin Pitkämäen jalka vääntyi: hurja kuperkeikka ja polvi jäihin

Suosittelemme

Tuoreimmat