Suora

  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?
  • Hiihdon MM, Urheilustudio, Seefeld 21.2.
  • Hiihdon MM, sprintin karsinnat
  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage

Jyväskylän Kenttäurheilijat ja Tampereen Pyrintö pikaviestin valtiaat

Pikaviestien SM-mitaleista kamppailtiin Mikkelissä lauantaina.

yleisurheilu
Elmo Lakka (Arkistokuva)
AOP

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden nelikko juoksi miesten 4 x 100 metrin Suomen mestaruuteen Mikkelin SM-viesteissä lauantaina. Kahden edellisvuoden toinen sija kirkastui mestaruudeksi ajalla 41,03.

Joukkueessa juoksivat Tuomas Rouvali, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Teemu Keronen.

Naisten pikaviestin finaalissa Tampereen Pyrintö piti suosikin aseman ja juoksi ylivoimaiseen voittoon hyvällä ajalla 45,86.

Kahden edellisvuoden miesten 4 x 100 metrin mestari Porvoon Akilles ei saanut sairastelujen takia joukkuetta kasaan. Mikkelin Urheilupuistossa Jyväskylän Kenttäurheilijat taisteli voitosta Helsingin Kisa-Veikkojen kanssa. HKV oli toinen ajalla 41,24.

– Meidän vaihto Ilari Mannisen kanssa oli nipin napin, ettei se mennyt liian pitkäksi. Sitten piti vain pitää ykkössija, Keronen kertaili ankkuriosuutta, jolle hän pääsi kisan johdossa.

Yksi JKU:n voitontekijöistä oli vahvan takasuoran osuuden viilettänyt aituri Elmo Lakka.

– Ekat sileän juoksut noilla nopeuksilla tänä kesänä, mutta oli hyvä fiilis. Sitä löytyy aina, kun juostaan kapula kädessä, Lakka hehkutti.

HKV:n hopearyhmässä viestiä veivät Matias Linkoaho, Hannes Siitonen, Jonathan Hyvärinen ja Ollikainen. Esbo IF kolmas ajalla 41,58.

Pyrinnöllä olisi ollut varaa kiristää

Naisten 4 x 100 metrillä Tampereen Pyrintö juoksi mestariksi ensi kertaa sitten vuoden 2009. Keski-Uudenmaan Yleisurheilu nousi hyvällä juoksulla ja onnistuneilla vaihdoilla toiseksi ajalla 46,25.

Pyrinnön nelikko Lotta Harala, Iina Lehtimäki, Maria Huntington ja Reetta Hurske totesi, että tarvittaessa rahkeissa olisi ollut varaa kiristää.

– Kisa olisi voinut olla tiukempikin, Huntington tuumi.

Pyrintö voitti jo alkueränsä sen verran reilusti, että finaaliin ei tehty muutoksia.

– Otettiin vaihdot varman päälle alkuerissä, eikä otettu niihin finaalilisää, Harala sanoi.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu juoksi SM-hopean joukkueella Elina Kujala, Sanni Mahonen, Eveliina Määttänen ja Kerttu Latvala.

– Korjattiin hieman vaihtoja alkueristä, se ratkaisi, Määttänen kertaili.

Naanantali ja Lahti juhlivat 4 x 800 metrillä

Naantalin Löyly ja Lahden Ahkera juoksivat miesten ja naisten 4 x 800 metrin mestareıksi. Naantalin Löyly piti suosikin asemat ja toi kapulan mestarina maaliin ajassa 7.44,83. Kristiina Mäki sinetöi Lahden Ahkeralle naisten mestaruuden ajalla 8.54,29.

Löyly juoksi voiton nelikolla Aatu Koivisto, Christian Vänttinen, Elias Tuominen ja Markus Teijula.

– Aatu on meistä vähiten juossut 800 metriä. Sanottiin hänelle, tee parhaasi ja hän teki enemmänkin. Muutenkin hyvä juoksu kaikilta, Teijula sanoi.

Joensuun Kataja oli toinen ajalla 7.49,83, jonka juoksi joukkue Teemu Ruippo, Arttu Vattulainen, Jiri Karjalainen ja Samu Mikkonen.

Helsingin Kisa-Veikot nousi lopussa mitalin kantaan ja Panu Jantunen toi joukkueen kolmanneksi ajalla 7.55,38.

Kotinurmi ja Rajaniemi onnistuivat

Naisten 800 metrillä Lahden Ahkeran kolmikko Sanna Erkinheimo, Pinja Kotinurmi, Sini Rajaniemi järjestivät Kristiina Mäellä hyvät asemat naisten 4 x 800 metrin ankkuriosuudella, jossa hän ensin peesasi JKU:n ankkuria Lotta Mäkistä ja toi sitten Ahkeran mestariksi ajalla 8.54,29. JKU oli toinen ajalla 8.56,63.

– Olin viime viikolla viisi päivää kuumeessa, eli sikäli ei mikään helppo juoksu. Pystyin kuitenkin peesaamaan hyvin alkumatkan, Mäki sanoi.

Turun Urheiluliiton trio Robin Lainto, Mustafe Muuse ja Wiljami Itämeri voitti 17-vuotiaiden 3 x 800 metrin kilpailun ikäluokan SE-ajalla 5.55,25. Aiempi SE oli vuonna 2002 juostu 5.58,73.

– Mustafe ja Robin huusivat koko ajan, että SE tulee, SE tulee. Juoksu tuntui tosi hyvältä, mutta lähdin vissiin aika kovaa, kun viimeinen 200 metriä oli tosi hapokasta, joukkueen ankkuri Itämeri kertaili.

Lähteet: SUL:n tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat