1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

US Openin valloittanut Novak Djokovic nousi Pete Samprasin rinnalle

Novak Djokovic löi Juan Martin del Potron US Openin finaalissa.

Novak Djokovic. Kuva: EPA

Serbian Novak Djokovic on voittanut tenniksen US Openin New Yorkissa. Turnauksessa kuudenneksi sijoitettu Djokovic kukisti finaalissa argentiinalaisen Juan Martin del Potron luvuin 6–3, 7–6(7/4), 6–3.

Djokovic on voittanut Yhdysvaltojen avoimen tennisturnauksen nyt kolme kertaa. Hänen aiemmat mestaruutensa ovat vuodelta 2011 ja 2015. Finaaleihin hän on yltänyt New Yorkissa kahdeksan kertaa.

Sunnuntain Grand Slam -titteli oli Djokovicille uran 14:s. Hän nousi Grand Slamien määrässä jaetulle kolmannelle sijalle USA:n Pete Samprasin rinnalle.

– Rakastan sinua Pete, olet minun idolini, Djokovic lähetti terveiset Samprasille.

Viime vuonna 31-vuotias Djokovic ei osallistunut Yhdysvaltojen avoimeen tennisturnaukseen kyynärpäävamman takia.

– Olisi ollut vaikea uskoa, jos minulle olisi sanottu helmikuussa kyynärpääleikkauksen jälkeen, että tulen voittamaan tänä vuonna Wimbledonin, Cincinnatin turnauksen ja US Openin, Djokovic kertoi.

Del Potro uskoo, että Wimbledonissa tänä vuonna mestaruutta juhlinut Djokovic voi päättää uransa maailman menestyneimpänä Grand Slam -voittajana.

– Totta kai hän voi. Hänellä on jo 14 (voittoa). Hän voitti kaksi Grand Slamia vuodessa. Hän on terve ja hänellä on loistava tiimi takanaan, del Potro sanoi.

Tällä hetkellä menestyneimmän Grand Slam -voittajan titteliä pitää hallussaan Roger Federer, jolla on takanaan 20 Grand Slamin kaksinpelin voittoa.

Del Potrolle sympatiaa

Djokovicilta liikeni myötätuntoa loukkaantumisista paljon kärsineelle del Potrolle. Yhdysvaltain avoimet vuonna 2009 voittaneen argentiinalaisen uraa on varjostanut sitkeä rannevamma. Del Potro pelasi grand slam -loppuottelussa vasta toisen kerran urallaan.

– Kun olin alkuvuodesta kyynärpääleikkauksessa, pystyin täysin ymmärtämään, mitä Juan Martin on joutunut käymään läpi. Se piti hänet ATP-kiertueelta 3–4 vuotta sivussa, Djokovic kertoi.

Lue myös:

Naistenniksen kattojärjestö tuki Serena Williamsin raivoa: ”Pelaajien tunteenpurkauksia pitää sietää samalla tavalla miehissä ja naisissa"

Kommentti: Serena Williamsin naurettava käytös pilasi japanilaisen suuren hetken – Osaka kylmänviileästi superpelillä ensimmäiseen Grand Slam -voittoonsa

US Openin valloittaneesta Osakasta tuli kansallissankari, finaalissa raivonnut Williams ojensi katsojia: "Ei buuata enää"