Suora

  • Jääkiekon U18 MM: FIN - SUI
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Sveitsi
  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS

Veikkausliigan tulosmanipulaatiotutkinta halutaan valmiiksi tällä viikolla: ”Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia”

Suomen urheilun eettisen keskuksen ja Palloliiton tutkinta tulosmanipulaatioepäilyistä on vielä kesken.

Veikkausliiga
Mestarien liigan pallo
EPA

Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin tutkimuspäällikkö Jouko Ikosen mukaan tutkinta tulosmanipulaatioepäilyistä Veikkausliigan ottelussa HJK–FC Inter etenee suunnitelmien mukaan.

Ikosen mukaan osallisia on kuultu ja selvityksiä saatu. Myös vedonlyöntiin liittyviä tietoja on hankittu.

Palloliiton kanssa yhdessä tehtävän tutkinnan keskeisessä roolissa ovat vedonlyöntitiedot. Tutkinnassa halutaan selvittää, tapahtuiko vedonlyöntimarkkinoilla epäilyttävää käytöstä ennen peliä tai sen aikana. Ikosen mukaan asiasta ei vielä voi sanoa suuntaan tai toiseen mitään.

– Kaikkia (vedonlyönti)tietoja ei ole saatu. Saamamme tiedot ovat vähän sellaisia, että molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia. Joko tähän liittyy poikkeuksellista vedonlyöntiä tai sitten se on selitettävissä tavanomaisella vedonlyöntikäyttäytymisellä. Eli ei olisi mitään yhteyttä, Ikonen sanoo Yle Urheilulle.

– Meidän pitää kysyä asiantuntijoilta mielipidettä, miten loppupeleissä pitää tulkita tietoja.

HJK voitti viikko sitten sunnuntaina kotikentällään Interin 3–0. Pelin viimeisillä minuuteilla turkulaisten gambialainen puolustaja Abdoulie Mansally antoi useita omituisia harhasyöttöjä, ja lopulta hänen heikko syöttönsä vapautti HJK:n brassihyökkääjä Klaussin läpiajoon ja maalintekoon.

Ikonen korostaa, että he eivät ole missään vaiheessa kohdistaneet tutkintaa tiettyyn pelaajaan tai pelaajiin. Ikonen puhuu ottelusta tutkittavana kokonaisuutena.

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauolta torstaina. FC Inter kohtaa VPS:n kotikentällään. Ikosen mukaan tavoite on saada tutkinta valmiiksi tällä viikolla.

Ennen lopullista analyysiä ja johtopäätöksiä Ikosen mukaan pitää vielä odottaa tiettyjä tietoja ja käydä läpi jo saatua informaatiota.

– Alun alkaen puhuttiin, että saisimme jutun maaottelutauon aikana pakettiin. Teemme kovasti töitä sen eteen, että juttu olisi valmis tällä viikolla. Mutta kaikki ei ole itsestä kiinni. Ei tämä tutkinta tule silti kestämään viikkoja. Pääsemme suhteellisen nopeassa aikataulussa eteenpäin, Ikonen toteaa.

Lue lisää:

Veikkausliigan tulosmanipulaatioepäilyt pyritään selvittämään mahdollisimman pian – "Vedonlyöntitiedot ovat avainasemassa"

IL: Palloliitto käynnisti tulosmanipulaatiotutkinnan HJK–FC Inter -ottelun tapahtumista

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat