Suora

  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?
  • Hiihdon MM, Urheilustudio, Seefeld 21.2.
  • Hiihdon MM, sprintin karsinnat

Kommentti: Miesten tennis palasi Djokovicin aikaan – jopa Federerin ennätys vaarassa

Novak Djokovicilla on jopa Roger Federerin 20 Grand Slam -turnausvoiton ennätyksen saavuttaminen mahdollisuuksien rajoissa, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

tennis
Novak Djokovic.
AOP

Novak Djokovic on palannut vakuuttavasti miesten tenniksen huipulle. Kyynärpäävamman jälkeen kentille palannut serbi voitti peräkkäiset Grand Slam -turnaukset Wimbledonissa ja US Openissa, jossa Juan Martin del Potro kaatui viime yönä vakuuttavan esityksen jälkeen. Parin viime vuoden aikana tällaiset saavutukset näyttivät välillä kaukaisilta.

Djokovic voitti ensimmäisen Grand Slam -turnauksensa yli kymmenen vuotta sitten tammikuussa 2008. Ensimmäinen varsinainen supervuosi oli 2011, jolloin Djokovic voitti kolme Grand Slam -turnausta ja lähes kaiken muunkin. Täydellistä hallintaa nähtiin myös vuosina 2015-2016, jolloin serbi voitti muun muassa neljä Grand Slam -kisaa peräkkäin.

Vuonna 2016 tulleen ensimmäisen Ranskan avointen voiton jälkeen Djokovicilla alkoi vaikeampi vaihe. Grand Slam -titteleitä ei tullut kahteen vuoteen. Kyynärpää kiusasi ja lopulta Djokovic joutui pitämään taukoa tenniksestä koko loppuvuoden 2017.

Tämä kausi alkoi vaikeasti ja alkukierrosten tappiot seurasivat toisiaan. Kevään Rooman turnauksesta lähtien Djokovicin pelissä alkoi olla merkkejä paremmasta. Vaikutti siltä, että Djokovic voisi hyvinkin nousta takaisin aivan huipulle, mutta nousun nopeus on ollut todella yllättävää.

Nyt voidaan sanoa, että miesten tenniksessä on palattu Djokovicin aikaan. Maailmanlistalla hän nousi kolmanneksi Rafael Nadalin ja Roger Federerin jälkeen, mutta viime kuukausien aikana hän on ollut selvästi paras pelaaja. Koska Djokovic ei pelannut viime syksynä lainkaan, hänellä ei ole yhtään pisteitä puolustettavanaan loppuvuodesta. Nousukiito siis luultavasti jatkuu.

Djokovicilla on nyt 14 Grand Slam -turnausvoittoa. Kaikkien aikojen listalla hän nousi jaetulle kolmannelle sijalle Pete Samprasin kanssa. Mieleen nousee ajatus Federerin 20 tittelin ennätyksestä. Voisiko Djokovic sittenkin yltää siihen? Se ajatus ehti jo lähes unohtua serbin parin vaikean vuoden aikana. Edelleen se on epätodennäköistä, mutta mahdollista. Se vaatisi esimerkiksi kahta kolmen slamin vuotta. Djokovic on nyt 31-vuotias, joten tiukkaa se tekee. On myös muistettava, että Federerillä on edelleen mahdollisuus siirtää ennätystä kauemmaksi. Ja välissä on Rafael Nadal 17 mestaruudellaan.

Tenniksessä on siis edelleen edessä mielenkiintoisia aikoja vanhojen mestareiden edesottamuksia seuratessa. Samalla odotetaan, milloin nuori sukupolvi oikein vihdoin syrjäyttää heidät.

Lue myös:

US Openin valloittanut Novak Djokovic nousi Pete Samprasin rinnalle

Naistenniksen kattojärjestö tuki Serena Williamsin raivoa: ”Pelaajien tunteenpurkauksia pitää sietää samalla tavalla miehissä ja naisissa"

Kommentti: Serena Williamsin naurettava käytös pilasi japanilaisen suuren hetken – Osaka kylmänviileästi superpelillä ensimmäiseen Grand Slam -voittoonsa

US Openin valloittaneesta Osakasta tuli kansallissankari, finaalissa raivonnut Williams ojensi katsojia: "Ei buuata enää"

Suosittelemme

Tuoreimmat