Kilpakumppaninsa hengen vaarantanut kuljettaja sai potkut – talli tuomitsi törkeän kostotempun

Moto2-luokan talli Marinelli Snipers on purkanut kuljettajansa Romano Fenatin sopimuksen.

Kuva: AOP

Kilpakumppaninsa hengen vaarantanut Moto2-kuljettaja Romano Fenati on saanut potkut. Fenatin talli Marinelli Snipers ilmoittaa, että se on irtisanonut Fenatin sopimuksen.

Fenati, 22, raivostutti MotoGP-piirit, kun hän painoi kilpakumppaninsa Stefano Manzin jarrukahvaa yli 200 kilometrin tuntivauhdissa kesken San Marinon osakilpailun sunnuntaina.

Manzi horjahti tilanteessa, mutta pysyi pystyssä. Fenati liputettiin tilanteen jälkeen pois radalta ja hänelle annettiin kahden kisan kilpailukielto.

Fenati oli suuttunut Manzille, joka oli aikaisemmin kilpailussa lähtenyt ohittamaan Fenatia ja osunut tähän sillä seurauksella, että kumpikin joutui radan ulkopuolelle. Manzille annettiin kuuden lähtöruudun rangaistus seuraavaan kisaan.

Manzi oli todella järkyttynyt Fenatin tempusta kilpailun jälkeen.

– On hyvin vaikea antaa anteeksi, kun hän yritti tappaa minut yli 200 kilometrin tuntivauhdissa painamalla jarrukahvaa. Sitä ei voi antaa anteeksi, Manzi sanoi.

Monet entiset kuljettajat vaativat Fenatille kovempaa rangaistusta kuin kahden kilpailun pannaa. Tätä mieltä oli myös suomalaiskuljettaja Mika Kallio.

Fenatin talli Marinelli Snipers veti tilanteesta omat johtopäätökset ja purki Fenatin sopimuksen.

– Hänen temppunsa vaaransi kilpakumppanin hengen, mikä on anteeksiantamatonta, tallin Facebook-tilillä sanottiin (siirryt toiseen palveluun).

Välikohtaus saattaa vaarantaa Fenatin työt myös ensi kaudella. Hän oli siirtymässä ensi kaudeksi MV Agustan uuteen Moto2-projektiin, mutta tuo siirto vaikuttaa kariutuvan.

– Tämä oli hirvein ja surullisin asia, jonka olen nähnyt moottoripyöräkisoissa, MV Agustan puheenjohtaja Giovanni Castiglioni sanoi.

– Aion henkilökohtaisesti tehdä kaikkeni purkaakseni hänen sopimuksensa MV Agustan kanssa. Hän ei edusta yhtiömme arvoja.

MV Agustan Moto2-projekti tekee yhteistyötä Forward Racingin kanssa, jonka kuljettaja Stefano Manzi on.

Lue myös: