Suora

  • Hiihdon MM, Urheilustudio, Seefeld 22.2.
  • Bansko, miesten alppiyhdistetty
  • Alppihiihdon MC: Bansko, miesten alppiyhdistetyn super-g
  • Hiihdon MM, yhdistetyn mäkiosuus HS 130

US Openin mestarit Djokovic ja Osaka kovassa nousussa maailmanlistalla – Kontinen putosi nelinpelissä

Rafael Nadal ja Simona Halep jatkavat tenniksen maaailmanlistojen kärjessä.

tennis
Naomi Osaka kuvassa
Naomi Osaka.EPA

Tenniksen miesten maailmanlista (siirryt toiseen palveluun) näyttää US Openin jälkeen tutulta ja turvalliselta. Kärkikolmikon muodostavat Rafael Nadal, Roger Federer ja Novak Djokovic, aivan kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Nadal säilytti ykköpaikkansa ja ero muihin on edelleen varsin selvä. Federer jatkaa toisena. Djokovic nousi US Openin mestaruutensa ansiosta kuudennelta sijalta kolmanneksi. Djokovicilla ei ole lainkaan pisteitä puolustettavana loppuvuodesta, joten nousun jatkumiseen on hyvät mahdollisuudet.

Djokovicille finaalissa hävinnyt Juan Martin del Potro joutui hienosta turnauksestaan huolimatta Djokovicin ohittamaksi ja putosi yhden sijan neljänneksi. Kärkipään suurin putoaja oli viime vuoden finalistipisteensä menettänyt Kevin Anderson, joka putosi viidenneltä sijalta yhdeksänneksi.

Suomalaispelaajista Harri Heliövaara on sijalla 330, Emil Ruusuvuori 391 ja Patrik Niklas-Salminen 505.

Nelinpelissä (siirryt toiseen palveluun) Mike Bryan jatkaa ykkösenä ja hänen kanssaan Wimbledonin ja US Openin voittanut Jack Sock nousi jo toiseksi. Toisella kierroksella pudonneet Henri Kontinen ja John Peers menettivät asemiaan listalla. Kontinen putosi viidenneltä sijalta kahdeksanneksi. Peers on hänen edellään seitsemäntenä.

Parien listalla (siirryt toiseen palveluun) Kontinen ja Peers ovat kymmenentenä. Kauden päätteeksi kahdeksan parasta paria pääsee Lontooseen kauden päätösturnaukseen. Käytännössä kuitenkin heidän edeltään jää ainakin yksi pari pois, sillä Mike Bryan on listalla Kontisen ja Peersin edellä sekä veljensä Bobin että Jack Sockin kanssa.

Naisten WTA-listalla (siirryt toiseen palveluun) US Openin mestari Naomi Osaka ponnahti sijalta 19 seitsemänneksi. Listan kärjessä jatkaa ylivoimaisesti Simona Halep, vaikka romanialainen putosi New Yorkissa jo avauskierroksella. Toisena on Caroline Wozniacki ja kolmantena Angelique Kerber.

Lue myös:

US Openin valloittanut Novak Djokovic nousi Pete Samprasin rinnalle

US Openin valloittaneesta Osakasta tuli kansallissankari, finaalissa raivonnut Williams ojensi katsojia: "Ei buuata enää"

Suosittelemme

Tuoreimmat