Hengenvaaralliseen temppuun kilparadalla syylistynyt kuljettaja pyytää anteeksi – halusi näpäyttää kilpakumppaniansa: "Minun ei olisi pitänyt provosoitua"

Marinelli Snipers -tallista potkut saanut Romano Fenati julkaisi tiedotteen sunnuntain Moto2-osakilpailun tapahtumista.

Romano Fenati Kuva: AOP

Moto2-kuljettaja Romano Fenati on pyytänyt anteeksi toimintaansa sunnuntain San Marinon osakilpailussa. Fenati painoi kilpakumppaninsa Stefano Manzin jarrukahvaa yli 200 kilometrin tuntivauhdissa kesken kilpailun.

Fenati sai temppunsa takia potkut Marinelli Snipers -tallista. Hänelle annettiin myös kahden kilpailun mittainen kilpailukielto.

Nyt Fenati on julkaissut tiedotteen, joka julkaistiin muun muassa MotoGP-sarjan verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Pyydän anteeksi urheilua seuraavalta maailmalta, Fenati aloittaa lausuntonsa.

– Tänä aamuna toivoin, että se olisi ollut vain painajaisunta.

Fenati sanoo ymmärtävänsä saamansa kritiikin. Fenati sanoo, että hänen olisi pitänyt ajaa kilpailu loppuun ja valittaa kohtaamistaan vääryyksistä tuomaristolle kisan jälkeen.

– Minun ei olisi pitänyt provosoitua.

Tällä Fenati viittaa siihen, mitä tapahtui muutama kierros ennen kuin hän päätti painaa kilpakumppaninsa moottoripyörän jarrua.

Manzi oli lähtenyt ohittamaan Fenatia ja osunut tähän sillä seurauksella, että kumpikin joutui radan ulkopuolelle. Fenati hermostui tästä. Hän haluaa yhä muistuttaa, että myös Manzi teki tilanteessa väärin.

– Valitettavasti olen impulsiivinen luonne, mutta tarkoitukseni ei ollut tosiaankaan satuttaa häntä. Ennemminkin halusin hänen ymmärtävän, että hänen tekonsa oli vaarallinen, Fenati selittää tekoaan.

– En halua oikeuttaa tällä tekoani. Tiedän, ettei toimintani ollut hyväksyttävää. Haluan pyytää anteeksi kaikilta.

Lue myös: