Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Yhdistetty ja Parude

Jokereiden voittokulku jatkui KHL:ssä – Janis Kalnins loisti maalinsuulla

Jokerit haali jääkiekkosarja KHL:ssä neljännen voittonsa putkeen, kun Lauri Marjamäen joukot päihittivät Dinamo Minskin vieraissa maalein 4-1.

urheilu
Jokereille neljäs perättäinen voitto KHL:ssä - Katso ottelun maalit
Jokereille neljäs perättäinen voitto KHL:ssä - Katso ottelun maalit

Jokerit pelasi ehjän 60-minuuttisen ja muurasi maukkaan vierasvoittonsa Janis Kalninsin torjunnoilla, kahdella ylivoimamaalilla ja Jesse Joensuun tehokkaalla maalineduspelaamisella.

Geoff Platt pyssytti viime kauden Jokeri-sensaatiohyökkääjän Eeli Tolvasen paraatipaikalta 1-0-osuman Sami Lepistön tarjoilusta. Syöttöpiste oli Lepistölle jo kauden viides.

Toisessa erässä puolustaja Alex Grant avasi maalitilinsä Jokeri-paidassa. Piiskasivallus upposi viivalta ruotsalaisveskari Jhonas Enrothin taakse, kun Joensuu teki ensiluokkaisen maskin helsinkiläisten illan toiseen ylivoimarysään.

Janis Kalnins esitti jälleen huikean iltapuhteen Jokerien maalilla. Latvialainen pysäytti pelkästään kakkoserässä 12 laukausta, joukossa monta vaarallista kutia. Dinamo hukkasi kahden miehen erikoistilanteensa.

Jesse Joensuu toi kolmanteen erään helpotusta survomalla lusikkapuolelta Jokerit 3-0-johtoon. Kristian Khenkelin lohtumaali kavensi 1-3:een, mutta Marko Anttila pääsi lopussa lakaisemaan kiekon tyhjiin 4-1-voittolukemien merkiksi. Jokeri-vahti ja joukkueensa sankari Kalnins sai syöttöpisteen osumaan.

Lepistö hehkutti uutta maalivahtia

Jokerien urakkamiehiin kuuluva Sami Lepistö ihasteli Janis Kalninsin kylmäpäisyyttä.

- Janis pelasi ihan loistavasti ja otti kolmannessa erässä vastustajan paineessa lähes kaikki kiinni. Hän on persoonana ihan loistava kaveri ja veskarina tosi nopea ja ehtii puolelta toisella hyvin. Kiva siinä on puolustaa edessä. Kautta ajatellen tilanteemme on hieno, kun on kaksi loistavaa maalivahtia, Lepistö hehkutti.

Teemu Pulkkisen edustamalle Dinamo Minskille tappio oli jo neljäs perättäinen. KHL-kauden ensimetreillä suomalaisjoukkue vaikuttaa olevan valmiimpi tositoimiin kuin moni muu sarjan keskikastin joukkueista, joita Jokerit on tähän asti kohdannut. Toisessa perättäisessä ottelussa Jokerit teki kaksi ylivoimamaalia.

Jokereiden vieraskiertueen seuraavassa ottelussa, keskiviikkona vastaan tulee jo KHL-huippuyhdistelmä SKA Pietari.

- Vaikka peli kulkee ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, niin nytkin tuli liikaa jäähyjä. Esimerkiksi keskiviikkona SKA:aa vastaan ei voi ottaa niin paljon. Käännetään kiekkoa edelleen nopsasti ja prässätään kovaa, SKA on meille hyvä mittari monessa suhteessa, puntaroi Lepistö.

Minsk - Jokerit 1-4 (0-1,0-1,1-2)

16.54 0-1 Platt (Lepistö) yv
32.38 0-2 Grant (Moses,O'Neill) yv
43.37 0-3 Joensuu
44.27 1-3 Khenkel (Kovyrshin,Kitarov)
59.25 1-4 Anttila (Lööv,Kalnins) tm

Yleisöä: 12417

Torjunnat:
Jhonas Enroth 21/24 torjuntaa
Janis Kalnins 27/28 torjuntaa

KHL-kierros ja maalintekijät täältä
Sarjataulukot täältä

Suosittelemme

Tuoreimmat