Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja

Suomelle MM-kultaa ampumaurheilun MM-kisoista

Tomi-Pekka Heikkilä voitti 10 metrin liikkuvan maalin sekajuoksut.

urheilu
Tomi-Pekka Heikkilä tuulettaa MM-kultaa.
Tomi-Pekka Heikkilä tuulettaa MM-kultaa.Ampumaurheiluliitto

Suomi sai tiistaina toisen mitalinsa Etelä-Korean Changwonissa järjestettävissä ampumaurheilun MM-kilpailuissa, kun Tomi-Pekka Heikkilä voitti kultaa 10 metrin liikkuvan maalin sekajuoksuissa.

Heikkilä on tuonut Suomelle MM-kisojen molemmat mitalit, sillä viime viikolla hän saavutti 50 metrin normaalijuoksujen MM-pronssia.

Heikkilä johti 10 metrin kilpailua ensimmäisten 20 laukauksen jälkeen (194). Kun viimeisetkin 20 laukausta onnistuivat mainiosti, oli tuuletusten vuoro. Sitten Heikkilä jännitti viimeisten ampujien suorituksia.

– Kyllä muut saavat ampua lujaa, jos meinaavat ohi mennä. Eipä ainakaan jää huono maku suuhun siitä, että olisin ampunut huonosti, Heikkilä sanoi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

Hän keskittyi pitkään ennen viimeistä laukaustaan.

– Syke oli aika korkealla, hän naurahti.

Heikkilä ampui 388 pistettä (194+194), joka on hänen paras ”sekareiden” tuloksensa kahteen vuoteen ja jää vain pisteen hänen ennätyksestään. Heikkilä puhui aiemmin tänä vuonna lopettavansa kansainvälisen kilpauransa tämän kauden päätyttyä.

– Tämä oli viimeinen maajoukkuekilpailuni, ellen sitten kotona tule jollain ihmeen kaupalla toisiin ajatuksiin.

Puolan Lukasz Czapla sijoittui toiseksi (386), ja pronssi meni Venäjän Mihail Azarenkolle (385). Krister Holmberg tähtäsi 20. sijalle (373) ja Heikki Lähdekorpi oli 21:s (372). Suomi sijoittui joukkuekilpailussa neljänneksi.

Lue myös:

Heikkilä tähtäsi MM-pronssia, Mäkelä-Nummelalla vaisu MM-avaus

Suomen haulikkoampujat kehnossa MM-kisavireessä – "Tyly päätös kaudelle"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat